Τετάρτη 16 Δεκέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών», ήταν το μήνυμα που αντήχησε δυνατά στη χτεσινή μαζική εκδήλωση της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, στο γήπεδο του Σπόρτιγκ, με θέμα «Δυναμώνουμε την πάλη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Καμιά εμπλοκή, καμιά συμμετοχή της Ελλάδας».

Το κάλεσμα των κομμουνιστών ενάντια στους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών, η αλληλεγγύη στους λαούς, που βιώνουν την ιμπεριαλιστική επιθετικότητα, αποτυπώνονταν στα συνθήματα, αλλά και στα πανό που πλαισίωναν το χώρο, στην αγγλική, στη ρώσικη, στην αραβική και την τούρκικη γλώσσα.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό από τον Γιάννη Ντουνιαδάκη, υποναύαρχο (ε.α.) ΠΝ, ενώ ακολούθησε η ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Στην εκδήλωση μίλησαν, επίσης, ο Αμάρ Μπαγκντάς, ΓΓ του Συριακού ΚΚ, ο Βίκτορ Τιούλκιν, Α' Γραμματέας της ΚΕ του Κομμουνιστικού Εργατικού Κόμματος Ρωσίας και ο Κεμάλ Οκουγιάν, Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚ Τουρκίας.

Ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα, με τους ηθοποιούς Ελένη Γερασιμίδου και Βασίλη Κολοβό να απαγγέλλουν αποσπάσματα από το «Εγκώμιο στο μαχαίρωμα» του Μπ. Μπρεχτ και το «Γράμματα στο μέτωπο» του Γ. Ρίτσου, ενώ ακούστηκαν τα τραγούδια «Οδηγητής» και «Σαν το μετανάστη», το σοβιετικό εμβατήριο «Ιερός πόλεμος» και το συριακό επαναστατικό τραγούδι «Καλό κουράγιο». Η εκδήλωση έκλεισε με τη «Διεθνή».

Ο «Ρ» δημοσιεύει την ομιλία του Δ. Κουτσούμπα καθώς και αποσπάσματα από τις υπόλοιπες ομιλίες στην εκδήλωση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ