Σάββατο 12 Δεκέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
Κατάρτιση πάνω στις «προκλήσεις» και τις «ευκαιρίες» του κεφαλαίου

Χαρακτηριστικό το περιεχόμενο ημερίδας της Σχολής Εθνικής Αμυνας για την Ανατολική Μεσόγειο

Χαρακτηριστική για την προσαρμογή των Ενόπλων Δυνάμεων στη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στη Μ. Ανατολή η χτεσινή ημερίδα της ΣΕΘΑ
Χαρακτηριστική για την προσαρμογή των Ενόπλων Δυνάμεων στη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στη Μ. Ανατολή η χτεσινή ημερίδα της ΣΕΘΑ
Διεθνή ημερίδα με περιεχόμενο πλήρως προσαρμοσμένο στην επιδίωξη του εγχώριου κεφαλαίου για «γεωπολιτική αναβάθμιση» στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, πραγματοποίησε χτες η Σχολή Εθνικής Αμυνας (ΣΕΘΑ, το τελευταίο και υψηλότερο επίπεδο ακαδημαϊκής εκπαίδευσης των αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων και στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας), σε συνεργασία με το βρετανικό πανεπιστήμιο του Plymouth.

Ο χαρακτηριστικός τίτλος της ημερίδας ήταν «Διαχείριση σύνθετων περιφερειακών ζητημάτων ασφαλείας: Η περίπτωση της περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου», ενώ ακόμα πιο... διαφωτιστικές για το περιεχόμενό της ήταν οι θεματικές ενότητες των εισηγήσεων: «Απαντώντας στο τόξο αστάθειας στη μεσογειακή ακτογραμμή», «Η στρατηγική του Πούτιν στη Συρία», «Ενέργεια, Οικονομία και Ασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο: Προκλήσεις και ευκαιρίες», «Περιφερειακή γεωπολιτική και συμμαχίες: Προς μία νέα γεωπολιτική ισορροπία στη Μέση Ανατολή;».

«Βγάζει μάτι» ο προσανατολισμός της κατάρτισης των αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) στις «προκλήσεις» και τις «ευκαιρίες» του εγχώριου κεφαλαίου στην ευρύτερη περιοχή, στις «ανάγκες» των ιμπεριαλιστικών λυκοσυμμαχιών που αυτό συμμετέχει, όπως και η προσαρμογή της κατάρτισης αυτής στην προωθούμενη από τη συγκυβέρνηση βαθύτερη εμπλοκή του λαού και της χώρας στις εντεινόμενες ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, πέρα από τους σπουδαστές της ΣΕΘΑ και τις αντιπροσωπείες από τα Γενικά Επιτελεία, τις παραγωγικές σχολές των ΕΔ, τη διπλωματική Ακαδημία του υπουργείου Εξωτερικών και τη Σχολή Εθνικής Ασφαλείας της ΕΛ.ΑΣ., τις εργασίες της ημερίδας παρακολούθησαν επίσης εκπρόσωποι διπλωματικών και στρατιωτικών αρχών, καθώς και εκπρόσωποι της «επιχειρηματικής κοινότητας».

Πληθαίνουν οι «συνεργασίες»

Υπενθυμίζουμε επίσης ότι το βρετανικό πανεπιστήμιο του Plymouth που συνδιοργάνωσε τη χτεσινή ημερίδα, πέρα από το γεγονός ότι συνεργάζεται με τη ΣΕΘΑ από το 2009, χορηγώντας Μεταπτυχιακά Διπλώματα Ειδίκευσης σε σπουδαστές και αποφοίτους παλαιοτέρων εκπαιδευτικών σειρών της Σχολής, στην «Εφαρμοσμένη Στρατηγική και Διεθνή Ασφάλεια», στις 25/11/2015 προχώρησε σε μια ακόμα «συνεργασία»... Συγκεκριμένα, υπέγραψε Μνημόνιο Κατανόησης με το ΝΑΤΟικό Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ) που λειτουργεί στη Σούδα, με σκοπό τη δημιουργία μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών για την «Εφαρμοσμένη στρατηγική για τη θαλάσσια ασφάλεια». Το εν λόγω μεταπτυχιακό προβλέπεται να ξεκινήσει το Σεπτέμβρη του 2016 και απευθύνεται σε στελέχη Ενόπλων Δυνάμεων κρατών - μελών του ΝΑΤΟ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ