Παρασκευή 11 Δεκέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Να παραταθεί η σύμβασή τους ζητάνε οι εργαζόμενοι στα «5μηνα»

Το αίτημά τους να παραταθεί η σύμβασή τους επανέλαβαν οι περίπου 850 εργαζόμενοι του Δήμου Αθηναίων μέσα από το πρόγραμμα «κοινωφελούς εργασίας», που προβλέπει 5μηνη απασχόληση. Οπως σημείωσαν χαρακτηριστικά εκπρόσωποί τους στη διάρκεια της χτεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, πρόκειται για αγώνα επιβίωσης. Θυμίζουμε ότι η κυβέρνηση επικαλέστηκε νομοτεχνικά κωλύματα ώστε να μην παρατείνει τις συμβάσεις, όπως υποσχόταν, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να μη δικαιούνται καν Ταμείο ανεργίας.

Ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», σημείωσε στην τοποθέτησή του:

«Στην προηγούμενη συνεδρίαση είχαμε μιλήσει για τους εργαζόμενους στα "πεντάμηνα", για να παραταθεί η σύμβασή τους για ακόμα 6 μήνες. Στην προηγούμενη συνεδρίαση μας είπατε, μάλιστα, ότι η αρμόδια υπουργός, κυρία Φωτίου, δεσμεύτηκε στις 24 Νοέμβρη ότι θα προχωρήσει σε 6μηνη παράταση. Εμείς από την προηγούμενη συνεδρίαση προειδοποιήσαμε ότι η πεντάμηνη απασχόληση - ούτε καν εργασία, θεωρούνται ωφελούμενοι και γι' αυτό δεν πληρώνονται καν με τον κατώτατο μισθό - είναι πατέντα της ΕΕ. Και μετά, η υπουργός ανακάλυψε ότι δεν μπορεί να προχωρήσει στην παράταση! Εμπαιγμός! Αν θέλει, λοιπόν, η κυβέρνηση να παραμείνουν οι εργαζόμενοι αυτοί για ένα 6μηνο ακόμη πρέπει να νομοθετήσει στη Βουλή ή με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, τις οποίες άλλωστε έχει κάνει "βιομηχανία". Εμείς, όμως, ως δήμος αυτό πρέπει να απαιτήσουμε: Να παραταθεί η σύμβαση αυτών των εργαζομένων για 6 μήνες. Τα ευχολόγια δεν βοηθάνε...».

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να ζητήσει από την κυβέρνηση την παράταση της σύμβασης των εργαζομένων αυτών για ακόμα έξι μήνες.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ