Τετάρτη 9 Δεκέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΣΟΦΤΕΞ»
Απαιτούν επαναλειτουργία της μονάδας που κάηκε

Διαμαρτυρία στο υπουργείο Εργασίας χτες από το Σωματείο και την Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου. Γενική συνέλευση σήμερα στο εργοστάσιο

Το εργοστάσιο της «Σόφτεξ» λίγο μετά το ξέσπασμα της πυρκαγιάς

Eurokinissi

Το εργοστάσιο της «Σόφτεξ» λίγο μετά το ξέσπασμα της πυρκαγιάς
Την άμεση επαναλειτουργία του τμήματος χαρτοποιίας της «Σόφτεξ» στο Βοτανικό απαιτούν οι εργαζόμενοι, καθώς η συγκεκριμένη μονάδα παραμένει ανενεργή από τον περασμένο Ιούλη, όταν ξέσπασε πυρκαγιά και καταστράφηκε ολοσχερώς. Από τότε, παρά τις υποσχέσεις για το αντίθετο, η εργοδοσία δεν έκανε την παραμικρή ενέργεια για την επισκευή και την επανεκκίνηση της μονάδας, αυξάνοντας τα ερωτηματικά για τις πραγματικές της προθέσεις, όχι μόνο για το τμήμα χαρτοποιίας, αλλά συνολικά για το εργοστάσιο.

Τη Δευτέρα, οι εργαζόμενοι συναντήθηκαν με τη διοίκηση του εργοστασίου και απαίτησαν συγκεκριμένες απαντήσεις και πλάνο επαναλειτουργίας της μονάδας που καταστράφηκε. Από την εργοδοσία, όμως, εισέπραξαν για μια ακόμα φορά αοριστίες. Απαντώντας άμεσα, το σωματείο συγκάλεσε για χτες ανοιχτό ΔΣ, με τη συμμετοχή δεκάδων εργαζομένων, όπου μεταξύ άλλων αποφασίστηκε να γίνει παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας.

Οι εργαζόμενοι βρέθηκαν στο υπουργείο, έχοντας στο πλευρό τους την Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου. Σε συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία τους με τον γγ του υπουργείου Α. Νεφελούδη, απαίτησαν να προσέλθει άμεσα η εργοδοσία σε τριμερή, με πλάνο επαναλειτουργίας της συγκεκριμένης μονάδας. Σήμερα, οι εργαζόμενοι θα κάνουν γενική συνέλευση για να καθορίσουν παραπέρα τη στάση τους.

Θυμίζουμε ότι η πυρκαγιά στο εργοστάσιο ξέσπασε στις 3 Ιούλη, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, και είχε ως αποτέλεσμα να καταρρεύσει η οροφή του κτιρίου όπου στεγαζόταν η μονάδα χαρτοποιίας. Τη μέρα της φωτιάς, οι καταγγελίες των εργαζόμενων για τα πλημμελή μέτρα πυρασφάλειας και πυρόσβεσης έπεφταν βροχή στο «Ριζοσπάστη», που βρέθηκε επί τόπου.

Πριν από την πυρκαγιά, με το επιχείρημα της έλλειψης ρευστότητας, η εργοδοσία είχε κλείσει τη μία από τις δύο μηχανές στο συγκεκριμένο τμήμα και είχε βγάλει τους εργαζόμενους σε άδεια. Αργά το απόγευμα εκείνης της μέρας, έγινε έκτακτη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων, όπου αποφασίστηκε να είναι όλοι σε επιφυλακή για τυχόν προσπάθεια της εργοδοσίας, με αφορμή την πυρκαγιά, να χτυπήσει τα δικαιώματά τους.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org