Τετάρτη 9 Δεκέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
Προωθεί τη διακοπή του νερού σε λαϊκά νοικοκυριά!

Διακοπές νερού σε λαϊκά νοικοκυριά προωθεί η δημοτική αρχή Λάρισας (ΣΥΡΙΖΑ), επιμένοντας στην απόφαση του ΔΣ της Δημοτικής Επιχείρησης Υδρευσης - Αποχέτευσης (ΔΕΥΑΛ) να κόβεται το νερό σε όσους δεν έχουν πληρώσει τρεις λογαριασμούς. Οπως φάνηκε και από την εισήγηση που κατατέθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΕΥΑΛ, η δημοτική αρχή βάζει στο ίδιο τσουβάλι τη λαϊκή οικογένεια που χρωστάει λίγα ευρώ, με τους επιχειρηματικούς ομίλους που δραστηριοποιούνται στην περιοχή και οφείλουν πολλά χρήματα.

Αυτό το «τσουβάλιασμα» έχει σκοπό να κρύψει τη βαθιά ταξική πολιτική που ακολουθείται από τη δημοτική αρχή Λάρισας υπέρ των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και σε βάρος του λαού της πόλης. Γεγονός που ενισχύεται και από την άρνησή της να δώσει στον εκπρόσωπο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» τις καταστάσεις με τους μεγαλοοφειλέτες - επιχειρηματικούς ομίλους.

Σε ανακοίνωσή της, η «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Λάρισας, αφού επισημαίνει ότι αυτές οι μεθοδεύσεις φανερώνουν τον πραγματικό αντιλαϊκό προσανατολισμό της δημοτικής αρχής και στον τομέα του νερού, που το αντιμετωπίζει ως εμπόρευμα και όχι σαν κοινωνικό αγαθό, υπογραμμίζει ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται για:

-- Λήψη μέτρων άμεσης είσπραξης οφειλών μεγαλοοφειλετών (π.χ. επιχειρηματικοί όμιλοι, εταιρείες ΑΕ).

-- Αμεση κατάργηση του ειδικού τέλους 80%, που μαζί με το ΦΠΑ διπλασιάζει το τιμολόγιο του νερού.

-- Να καταργηθεί το τέλος επανασύνδεσης των 10 ευρώ για όσους καταναλωτές τούς έγινε διακοπή λογαριασμού.

-- Να καταργηθεί το χαράτσι των 5 ευρώ που επιβλήθηκε από τη ΔΕΥΑΛ σε κάθε σπίτι στις παλιές Εργατικές Κατοικίες Γιάννουλης για την αποχέτευση.

-- Ενιαίο κρατικό φορέα διαχείρισης των υδάτινων πόρων της χώρας μας, τα έξοδα συντήρησης και λειτουργίας των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης να χρηματοδοτούνται από το κράτος και η τιμή του πόσιμου νερού να είναι στο ύψος του κόστους για κάθε πόλη και τοπική κοινότητα.

-- Το νερό να αποτελεί κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα, η αξιοποίηση να σχεδιάζεται, να υλοποιείται και να ελέγχεται με γνώμονα το σύνολο των κοινωνικών αναγκών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ