Τετάρτη 9 Δεκέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Η αλληλεγγύη στήριγμα των απεργών στον «Ζούρα»

Από την παράδοση της βοήθειας στους απεργούς του «Ζούρα»
Από την παράδοση της βοήθειας στους απεργούς του «Ζούρα»
Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους εργαζόμενους του ομίλου «Ζούρα», που βρίσκονται σε απεργία από τις 14 Νοέμβρη διεκδικώντας καταβολή δεδουλευμένων, ανάκληση απολύσεων, υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας κ.ά., έγινε την Κυριακή στη Χαλκίδα. Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν πλήθος Σωματείων και Ομοσπονδιών, τόσο από την Εύβοια όσο και από την Αττική, καθώς και αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

Μιλώντας στη συγκέντρωση, ο Αλέκος Περράκης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, μετέφερε τα δεκάδες μηνύματα αλληλεγγύης από οργανώσεις της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας. Τη στήριξη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Γάλατα - Τρόφιμα - Ποτά εξέφρασε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Μανώλης Καραντούσας, ενώ εκ μέρους της Γραμματείας Εύβοιας του ΠΑΜΕ μίλησε ο Σπύρος Λόξος. Στο πλαίσιο της συγκέντρωσης, συγκεντρώθηκε και παραδόθηκε στους απεργούς οικονομική βοήθεια και υλικά πρώτης ανάγκης.

Νωρίτερα, έγινε Γενική Συνέλευση των εργαζομένων του «Ζούρα», όπου αποφασίστηκε ομόφωνα να συνεχιστεί ο αγώνας, με προσανατολισμό να γενικευτεί στον όμιλο και στον κλάδο, αλλά να βρει και δυνατά στηρίγματα από τους άλλους εργαζόμενους της περιοχής, όπως είπε στην ομιλία του ο Γιάννης Τζαβάρας, πρόεδρος του επιχειρησιακού σωματείου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ