Τετάρτη 9 Δεκέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΑΣ ΣΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Καταγγέλλει εκφυλισμό της απεργίας από την πλειοψηφία

Ετοιμάζονται άρον - άρον και χωρίς καμιά προετοιμασία να αποφασίσουν απεργιακή κινητοποίηση στο Εμπόριο την Κυριακή

Σε προηγούμενη απεργία την Κυριακή 1/11, με εξορμήσεις στους χώρους δουλειάς, οι ταξικές δυνάμεις στο Εμπόριο ενημέρωσαν εργαζόμενους και καταναλωτές για τα σχέδια κυβέρνησης - εργοδοσίας - ΕΕ σε βάρος της κυριακάτικης αργίας
Σε προηγούμενη απεργία την Κυριακή 1/11, με εξορμήσεις στους χώρους δουλειάς, οι ταξικές δυνάμεις στο Εμπόριο ενημέρωσαν εργαζόμενους και καταναλωτές για τα σχέδια κυβέρνησης - εργοδοσίας - ΕΕ σε βάρος της κυριακάτικης αργίας
Για άλλη μια φορά, η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας ετοιμάζεται χωρίς καμιά προετοιμασία να πάρει απόφαση για απεργία την Κυριακή 13 Δεκέμβρη, μέρα που τα καταστήματα προβλέπεται να μείνουν ανοιχτά, σύμφωνα με το νόμο 4177/2013, με τον οποίο γίνεται ένα ακόμα θαρραλέο βήμα προς την πλήρη κατάργηση της αργίας της Κυριακής.

«Για άλλη μια φορά εκφυλίζουν την τελευταία γραμμή άμυνας των εργαζομένων, που είναι η απεργία. Πηγαίνουν σε συνεδρίαση άρον - άρον την Εκτελεστική Επιτροπή την Πέμπτη 10 Δεκέμβρη, για να πάρουν απόφαση για απεργία τρεις μέρες αργότερα (13 Δεκέμβρη)» καταγγέλλει η παράταξη της ΔΑΣ (στηρίζεται από το ΠΑΜΕ) στη διοίκηση της Ομοσπονδίας και συνεχίζει:

«Θέλουν να προκηρύξουν απεργία χωρίς να έχει γίνει καμία προετοιμασία, χωρίς να πάρουν κανένα μέτρο για την οργάνωσή της. Θέλουν να κάνουν απεργία "fast track", χωρίς κανένας εργαζόμενος να την γνωρίζει. Αυτός είναι ο παλιός και νέος κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός: Την ίδια στιγμή που προκηρύσσει απεργία, παίρνει μέτρα για την υπονόμευσή της. Αυτή ακριβώς ήταν η στάση τους και στις απεργίες 12/11 και 3/12, όταν από τα σωματεία που ελέγχουν σε όλη την Ελλάδα, ελάχιστα ήταν εκείνα που πήραν αποφάσεις.

Πόσα σωματεία από αυτά που ελέγχουν έκαναν Διοικητικά Συμβούλια, Γενικές Συνελεύσεις, πήγαν έστω μια εξόρμηση σε κάποιο χώρο εργασίας που καλύπτουν; Αλήθεια, πού ήταν τα πολυπληθέστερα σωματεία των Σούπερ Μάρκετ (κλαδικό και "Σκλαβενίτης") που πρόσφατα έκαναν εκλογές με αύξηση των ψηφισάντων; Πού ήταν τα σωματεία του "Αttica", του "Νότος", του "Βερόπουλου", του "ΑΒ Βασιλόπουλου" και τόσα άλλα που ελέγχουν στο Εμπόριο, στις Υπηρεσίες και την Καθαριότητα τη μέρα της απεργίας;».

Η ανακοίνωση καταλήγει: «Η ΔΑΣ και τα σωματεία του κλάδου που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, όπως σε κάθε απεργία έτσι και σε αυτή, θα πρωτοστατήσουν για την επιτυχία της. Στις ελάχιστες μέρες που μένουν, θα δώσουμε μάχη για την ενημέρωση των εργαζομένων με εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς, τα μεγάλα εμπορικά κέντρα, τα σούπερ μάρκετ, τα πολυκαταστήματα σε όλη την Ελλάδα. Θα καλέσουμε εργαζόμενους και καταναλωτές να κλείσουν τα αυτιά τους στα ψέματα των πολυεθνικών και της "αριστερής κυβέρνησης"», με τα οποία επιχειρούν την κατάργηση της αργίας της Κυριακής.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ