Τρίτη 8 Δεκέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΤΑΜΙ
Ετοιμο να (ξανα)βάλει πλάτη

Κριτική στην κυβέρνηση για πολιτική που δεν ευνοεί την ...επιχειρηματικότητα ασκεί ο Στ. Θεοδωράκης, προτρέποντας την κυβέρνηση σε περισσότερα μέτρα στήριξης της καπιταλιστικής κερδοφορίας. Εκφράζει μάλιστα ...θαυμασμό για την οργάνωση του Κ. Σημίτη και της κυβέρνησής του που φόρτωσε το λαό με ουκ ολίγα αντιλαϊκά μέτρα.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, σε συνέντευξή του στα «Νέα», διερωτήθηκε ακόμα αν η κυβέρνηση επιθυμεί τη συνεργασία, εκφράζοντας εμμέσως παράπονο ότι δεν τη θέλει. «Μαθαίνει πολύ αργά και με μεγάλο κόστος για τη χώρα. Και φοβάμαι ότι νοιάζεται πιο πολύ για το καθεστώς του παρά για την κοινωνία», δηλώνει για τον Αλ. Τσίπρα.

Σε σχέση με την άποψη περί στήριξής τους στην κυβέρνηση ισχυρίζεται «ποια στήριξη; Συνεχώς αποκαλύπταμε τα εγκληματικά τους λάθη. Και ήμασταν πάντα το κόκκινο πανί για τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ», ενώ την υπερψήφιση του τρίτου μνημονίου την παρουσιάζει ως εξής: «Αυτό που προείχε όμως ήταν να κρατήσουμε τη χώρα στην Ευρώπη. Και τα καταφέραμε. Αν το Ποτάμι εκείνη την περίοδο είχε συμπεριφερθεί κλασικά αντιπολιτευτικά - δηλαδή "όχι σε όλα" - τώρα θα με ρωτούσατε γιατί δεν αποτρέψαμε την έξοδό μας από το ευρώ, γιατί νοιαστήκαμε μόνο για το κόμμα μας και όχι για τη χώρα».

Πρόθυμος για συνεργασία

Δηλώνει ωστόσο πρόθυμος να ξαναβάλει πλάτη αν τα συμφέροντα του κεφαλαίου το απαιτήσουν. «Στις δημοκρατίες οι κυβερνήσεις κυβερνούν και οι αντιπολιτεύσεις αντιπολιτεύονται ... Ας φέρει η κυβέρνηση το νόμο και εδώ θα είμαστε να τον συζητήσουμε», αναφέρει, ενώ δηλώνει για το αν θα συμμετείχε σε ένα κυβερνητικό σχήμα ευρύτερης συνεργασίας ότι ένα τέτοιο σχήμα «προϋποθέτει τη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ. Οταν το αποφασίσουν θα συζητήσουμε και ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός».

Αλλωστε, τις διαθέσεις του Ποταμιού αποκαλύπτουν και τα ερωτήματα ηλεκτρονικού δημοψηφίσματος που διεξάγει στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου, τα αποτελέσματα του οποίου θα είναι δεσμευτικά αν η συμμετοχή είναι μεγάλη. Ρωτά μέλη και στελέχη μεταξύ άλλων: «Αν η κυβέρνηση χάσει τη δεδηλωμένη τι πρέπει να ζητήσουμε; Εκλογές ή άλλη κυβέρνηση από αυτή τη Βουλή;», «Αν γίνουν έκτακτες εκλογές το Ποτάμι πρέπει να κατέβει αυτόνομο ή να συνεργασθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ ή την ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ;»...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ψάχνουν τις «σταθερές κυβερνήσεις», αλλά σε θολό τοπίο...(2016-11-29 00:00:00.0)
Αντιλαϊκά πρόθυμοι(2015-06-14 00:00:00.0)
Στηρίζει συμφωνία, συμμετέχει στην εφαρμογή της(2015-05-26 00:00:00.0)
Ανοιχτά υπέρ του πανεπιστημίου - επιχείρηση(2014-05-22 00:00:00.0)
Βαφτίζουν «αποκλεισμένο» όποιον βρουν(2012-04-18 00:00:00.0)
Το παράδειγμα της Γερμανίας(2006-01-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ