Κυριακή 6 Δεκέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
Πανελλήνια Ατομικά Νέων Ανδρών - Γυναικών

Δεύτερη μέρα για τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Σκ. Σκίτσου

Σκακιστικό σκίτσο από τον Α. Κλάιντι (Πανελλήνια Διάκριση Γυμνασίων) στον περσινό πανελλήνιο σιαγωνισμό
Σκακιστικό σκίτσο από τον Α. Κλάιντι (Πανελλήνια Διάκριση Γυμνασίων) στον περσινό πανελλήνιο σιαγωνισμό
Η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία προκηρύσσει τα 48ο και 39ο Πανελλήνια Ατομικά Πρωταθλήματα Νέων Ανδρών και Γυναικών για σκακιστές και σκακίστριες μέχρι 20 χρόνων (ημερομηνία γέννησης από 1.1.1996 και μετά), ενώ απαραίτητη προϋπόθεση είναι και η κατοχή έγκυρου Δελτίου Αθλητικής Ταυτότητας και Υγείας της ΕΣΟ. Σύμφωνα με τον αθλητικό νόμο 4115/30.1.2013 (ΦΕΚ 24/τ. Α'/30.1.2013) προβλέπονται στο άρθρο 38 παράγραφοι 1 και 2, παροχές για τους 3 πρώτους νικητές των Πανελλήνιων Πρωταθλημάτων Νέων Ανδρών - Γυναικών μέχρι 20 χρόνων.

Οι τελικοί αγώνες θα διεξαχθούν στο χρονικό διάστημα από 2 έως 8 Γενάρη 2016 στην Καβάλα (ξενοδοχείο LUCY Hotel - 5*) με συνδιοργανωτές τον ΣΟ Καβάλας και την Ενωση Σκακιστικών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης. Οι Ενώσεις και οι Τοπικές Επιτροπές πρέπει να δηλώσουν υποχρεωτικά τους σκακιστές-στριες των περιοχών τους, μέχρι 23-12-2015 στην ΕΣΟ.

  • Σήμερα το απόγευμα στα Καλάβρυτα (Καλλιμανοπούλειο Κέντρο - ΚΕΔΙΚ) ολοκληρώνεται ο 3ος Πανελλήνιος Ατομικός Διαγωνισμός Σκακιστικού Σκίτσου που διοργάνωσε ο Σκ. Επ. Ομιλος Καλαβρύτων (ΣΕΠΟΚΕ) σε συνεργασία με τον δήμο, την ΕΣΟ και υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας. Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός γίνεται στο πλαίσιο των Εκδηλώσεων Μνήμης του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος στις 13.12.1943.

Με την ευκαιρία ευχαριστούμε και πάλι τον πρόεδρο του ΣΕΠΟΚΕ και ιατρό Νίκο Ραζή για τη συχνή ενημέρωση, αλλά και για την αποκλειστικότητα της είδησης για τον γηραιότερο Ελληνα σκακιστή με Αθλητικό Δελτίο, γεννημένο στις 4.3.1912, που ζει στους Ανω Λουσούς Καλαβρύτων. Πρόκειται για τον αγωνιστή Περικλή Ρεκούτη, ο οποίος το 1933 υπηρέτησε σε ίλη τεθωρακισμένων στη Λάρισα και το 1940 στον πόλεμο της Αλβανίας. Το 1947 εξορίστηκε μαζί με πολλούς συντρόφους του στην Ικαρία. Σκάκι έμαθε από την εγγονή του Αρτέμιδα Ρεκούτη, αθλήτρια του ΣΕΠΟΚΕ!


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ