Σάββατο 5 Δεκέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΒΟΥΛΗ
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 2016

Οι δημαγωγικές αντιπαραθέσεις ανάμεσα στα κόμματα της συγκυβέρνησης και στα υπόλοιπα κόμματα της αστικής διαχείρισης, πίσω από τις οποίες επιχειρούν να κρύψουν ότι έχουν κοινό στρατηγικό στόχο την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κεφαλαίου και την υλοποίηση της στρατηγικής των λυκοσυμμαχιών του, συνεχίστηκαν με ιδιαίτερη ένταση και χτες, τέταρτη μέρα της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής επί του Κρατικού Προϋπολογισμού για το 2016.

Ωστόσο, στο χτεσινό αποπροσανατολιστικό σκηνικό, παράλληλα με τους διαγκωνισμούς των αστικών κομμάτων για το ποιος είναι ικανότερος να υπηρετήσει την καπιταλιστική ανάπτυξη σφαγιάζοντας το λαό, δεν έλειψαν και οι ανοιχτές προσκλήσεις της κυβέρνησης (π.χ. από τον πρόεδρο της Βουλής, Ν. Βούτση), κυρίως προς τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, για συναίνεση προκειμένου να επιτευχθούν οι «δύσκολοι εθνικοί στόχοι», όπως είναι η «διευθέτηση» του χρέους, προμηνύοντας την παραπέρα κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης.

Απέναντι σε αυτό το σκηνικό και το μπλοκ των δυνάμεων του κεφαλαίου, το ΚΚΕ αποκάλυψε τους σχεδιασμούς τους, προειδοποίησε το λαό ότι τα περί «συναίνεσης» και «σταθερότητας» είναι παγίδα και απηύθυνε το κάλεσμα για οργάνωση της πάλης, με κατεύθυνση του αγώνα την ανατροπή του εκμεταλλευτικού βάρβαρου καπιταλιστικού συστήματος και των δυνάμεων που το υπηρετούν.

Η συζήτηση του Κρατικού Προϋπολογισμού στην Ολομέλεια ολοκληρώνεται απόψε τα μεσάνυχτα, με την πραγματοποίηση της ονομαστικής ψηφοφορίας.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org