Σάββατο 5 Δεκέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΝΕΟΛΑΙΑ
Σοβαρές ελλείψεις στην Ειδική Αγωγή στη Λήμνο

Για τις σοβαρές ελλείψεις που υπάρχουν στις δομές Ειδικής Αγωγής στη Λήμνο, τρεις μήνες μετά την έναρξη του νέου σχολικού έτους, κατέθεσαν αναφορά προς τον υπουργό Παιδείας οι βουλευτές του ΚΚΕ Σταύρος Τάσσος, Διαμάντω Μανωλάκου και Μανώλης Συντυχάκης. Η αναφορά στηρίζεται στην επιστολή του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου «Αργύριος Μοσχίδης».

Οπως αναφέρει ο Σύλλογος, «εξακολουθεί να παραμένει χωρίς ικανοποίηση από το 2013 το αίτημα του Δημοτικού Σχολείου Θάνους για ίδρυση και λειτουργία Τμήματος Ενταξης, παρόλο που υπάρχουν οι προϋποθέσεις (γνωμάτευση του ΚΕΔΔΥ για τρεις τουλάχιστον μαθητές που χρειάζονται παρακολούθηση Τμήματος Ενταξης). Δύο μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας που χρειάζονται δάσκαλο Παράλληλης Στήριξης, σύμφωνα με τη γνωμάτευση του ΚΕΔΔΥ, δεν έχουν το δάσκαλό τους. Το ΚΕΔΔΥ Λήμνου δεν έχει στελεχωθεί με όλες τις ειδικότητες Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού που προβλέπονται από το νόμο 3699/2008. Συγκεκριμένα, λείπουν νηπιαγωγός, φιλόλογος, μαθηματικός, καθηγητής Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα στην ΕΑΕ, λογοθεραπευτής, εργοθεραπευτής, παιδοψυχίατρος, φυσικοθεραπευτής, σχολικός νοσηλευτής, επαγγελματικός σύμβουλος και διοικητικός».

Ο Σύλλογος ζητάει:

  • Την ίδρυση και λειτουργία Τμήματος Ενταξης στο Δημοτικό Σχολείο Θάνους.
  • Το διορισμό δύο δασκάλων Παράλληλης Στήριξης στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Μύρινας.
  • Τη στελέχωση του ΚΕΔΔΥ Λήμνου με όλες τις ειδικότητες Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού που προβλέπονται από το νόμο 3699/2008.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ