Παρασκευή 4 Δεκέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Μαθητική συναυλία αλληλεγγύης στους πρόσφυγες

Μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες, με τίτλο εμπνευσμένο από τους στίχους του Γ. Ρίτσου «Γιατί εμείς δεν τραγουδάμε για να ξεχωρίσουμε αδερφέ μου από τον κόσμο, εμείς τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο...», οργανώνεται αύριο Σάββατο, από το Συντονιστικό Σχολείων Πειραιά.

Η εκδήλωση θα γίνει στο Μουσικό Λύκειο, στην Αγιά Σοφιά (Μαυρομιχάλη 27) και η πρόσβαση από το σταθμό του ΗΣΑΠ Πειραιά γίνεται με τις λεωφορειακές γραμμές 909 και 915. Στη συναυλία θα συμμετάσχουν τα μαθητικά συγκροτήματα: ΑΒ λόγος και final, Revolution day, Zerad, 1st Class Parasites, Dead Planet, 55 Fingers, Κιούρντη καθώς και άλλα μαθητικά συγκροτήματα.

Το Συντονιστικό καλεί παράλληλα τους μαθητές να συμβάλουν σε συγκέντρωση τροφίμων και ρούχων για τους πρόσφυγες, ενώ με τρικάκια που έχει φτιάξει προπαγανδίζει την εκδήλωση στα σχολεία με συνθήματα και στίχους όπως «ο πόλεμός τους σκοτώνει ό,τι άφησε όρθιο η ειρήνη τους», «καμιά ζωή δεν είναι λαθραία» (Τ. Λειβαδίτης), «οι πόλεμοι ερημώνουν τον κόσμο και πάνω από το πεδίο της ερήμωσης πλανάται ένα φάντασμα...» (Μπ. Μπρεχτ).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ