Τετάρτη 2 Δεκέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΛΕΥΣΙΝΑ
Αύριο Πέμπτη ξεκινά η έκθεση αρχειακού υλικού του ΚΚΕ

Αύριο Πέμπτη ξεκινά η έκθεση αρχειακού υλικού της ΚΕ του ΚΚΕ στην «ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΗ» της Ελευσίνας (Ιερά Οδός και Μουρίκη).

Η έκθεση έχει τίτλο «Τιμάμε τους αλύγιστους της ταξικής πάλης. Κάτω από την ίδια σημαία συνεχίζουμε! Μέχρι την τελική νίκη!». Αποτελείται από φωτογραφίες, ορισμένες σπάνιες, πρωτότυπο αρχειακό υλικό, χειρόγραφα, καλλιτεχνικές δημιουργίες σε κάδρα, γράμματα, αντικείμενα, βιβλία και άλλα εκθέματα, όπως το στυλό του λογοτέχνη Θέμου Κορνάρου όταν ήταν εξόριστος στον Αη Στράτη. Ξεχωριστό υλικό της έκθεσης είναι αφιερωμένο στις γυναίκες αγωνίστριες.

Στην εργατούπολη της Ελευσίνας θα ζωντανεύσουν μερικές από τις πιο ηρωικές σελίδες στην Ιστορία του λαού μας, που γράφτηκαν από τους κομμουνιστές και άλλους αγωνιστές σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, σε εξορίες και φυλακές, από το 1918 μέχρι το 1974. Σε τόπους μαρτυρίων και εξορίας, που μετατράπηκαν σε φάρους αντίστασης, αλληλεγγύης, συντροφικότητας και πάλης για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, για το σοσιαλισμό.

Το πρόγραμμα της έκθεσης

Η έκθεση ανοίγει για το κοινό αύριο Πέμπτη, στις 6.00 μ.μ. και τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 8.00 μ.μ.

Την Παρασκευή 4/12 και το Σάββατο 5/12, η έκθεση θα λειτουργήσει 10.00 - 14.00 και 17.30 - 21.00.

Το Σάββατο 5/12, στις 7.00 μ.μ., σε συγκέντρωση στο χώρο της έκθεσης θα μιλήσει ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, και θα ακολουθήσει συναυλία - αφιέρωμα από το μουσικό σύνολο «Ρωμιοσύνη».

Στο χώρο επίσης θα λειτουργεί έκθεση βιβλίου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ