Τετάρτη 11 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΟΡΕΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
«Εμείς θα συνεχίσουμε... »

Το λαό της Θεσσαλονίκης, τη νεολαία, τα νιάτα της χώρας που πλημμύρισαν την κεντρική πύλη του λιμανιού της πόλης την Κυριακή 8 Ιούλη, συμβάλλοντας στην καταγραφή της Θεσσαλονίκης για άλλη μια φορά ως πόλης Αντίστασης στον πόλεμο, χαιρετίζει με ανακοίνωσή της η Αντιπολεμική Επιτροπή Φορέων Θεσσαλονίκης. Παράλληλα υπενθυμίζει πως η ομόθυμη αντίδραση του λαού, που περικλείεται στη φράση «οι νεοβάρβαροι του ΝΑΤΟ μαζί με τα πλοία τους είναι ανεπιθύμητοι», βρήκε μαζική έκφραση στις εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακου 7 και 8 Ιούλη. Και προειδοποιεί πως στο επόμενο διάστημα θα συνεχίσει τις κινητοποιήσεις, μαζί με το λαό και τους φορείς της περιοχής, για να να φύγει το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια, να μην υπάρξει καμία αλλαγή συνόρων, καμία διευκόλυνση από τη χώρα μας στους ΝΑΤΟικούς δολοφόνους, για να γυρίσουν πίσω οι Ελληνες στρατιωτικοί που βρίσκονται εκτός συνόρων και να μη γίνει καμία αποστολή Ελλήνων στρατιωτών στην ΠΓΔΜ.

Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της η Αντιπολεμική Επιτροπή Φορέων Θεσσαλονίκης αναφέρει: «Η παλιά Παραλία ντύθηκε στα χρώματα της Αντίστασης, της πένθιμης και αγωνιστικής υποδοχής των καραβιών του θανάτου.

Η αναβολή της δεξίωσης την Κυριακή, καθώς και η αποτυχημένη προσπάθεια να μετατραπεί σε "μυστικό δείπνο" τη Δευτέρα, έδειξαν ότι η λαϊκή πίεση μπορεί να έχει θετικά αποτελέσματα.

Από την «υποδοχή» που επεφύλαξαν οι Θεσσαλονικείς το περασμένο Σαββατοκύριακο στη ΝΑΤΟική αρμάδα
Από την «υποδοχή» που επεφύλαξαν οι Θεσσαλονικείς το περασμένο Σαββατοκύριακο στη ΝΑΤΟική αρμάδα
Από τη συνάντηση της Αντιπολεμικής Επιτροπής με τη Διοίκηση της Ναυτικής Δύναμης της Μεσογείου επιβεβαιώθηκε η προσπάθεια να παρουσιαστούν τα πλοία του θανάτου ως "πλοία ειρηνικών αποστολών".

Καμία αυταπάτη και κανένας εφησυχασμός δεν πρέπει να δημιουργηθεί. Είναι σε εξέλιξη η ΝΑΤΟική επέμβαση στην ΠΓΔΜ, είναι γνωστό ότι όλες οι δυνάμεις στην περιοχή λειτουργούν στα πλαίσια των γενικότερων σχεδιασμών του ΝΑΤΟ. Εμείς θα συνεχίσουμε τις πρωτοβουλίες, τις κινητοποιήσεις μας καλώντας κάθε δημοκράτη, κάθε πατριώτη να αγωνιστεί για να φύγει το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια».



Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ