Κυριακή 29 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ενεργοποιούνται αντιλαϊκοί σχεδιασμοί και στο «εσωτερικό»

Την ίδια στιγμή, με αφορμή τις επιθέσεις στο Παρίσι γοργά προχωρούν οι αντιλαϊκοί σχεδιασμοί και στο εσωτερικό των χωρών που πρωτοστατούν στον «αντιτρομοκρατικό αγώνα», καταρχήν με ενίσχυση μέτρων καταστολής.

Στη Γαλλία, την Πέμπτη, η Εθνοσυνέλευση έδωσε νέα έγκριση για τη συνέχιση των βομβαρδισμών στη Συρία, οι δυνάμεις καταστολής που έχουν μετατρέψει σε στρατοκρατούμενες ολόκληρες πόλεις θα ενισχυθούν άμεσα κατά 11.000, ενόψει της Παγκόσμιας Διάσκεψης για το Κλίμα που ξεκινά στο Παρίσι στα τέλη του μήνα. Θυμίζουμε ότι πάνω από 110.000 άνδρες και γυναίκες του στρατού, της χωροφυλακής και της αστυνομίας κυκλοφορούν πάνοπλοι σε όλη την επικράτεια, για την οποία το «καθεστώς έκτακτης ανάγκης» θα εξακολουθεί να ισχύει τουλάχιστον έως το Φλεβάρη.

Στο Βέλγιο, το «επίπεδο συναγερμού» είναι στο δεύτερο ψηλότερο επίπεδο (στις Βρυξέλλες ήταν στο ανώτατο μέχρι την Πέμπτη), ενώ η κυβέρνηση ανακοίνωσε σειρά «αντι-τρομοκρατικών μέτρων» ανάμεσα στα οποία: Η «διάθεση» 400 εκατομμυρίων ευρώ για την ενίσχυση της «ασφάλειας», η σχετική «αξιοποίηση» 520 στρατιωτών, ο τριπλασιασμός (από 24 πάνε στις 72) των ωρών που μπορεί να διαρκέσει η κράτηση υπόπτου για «τρομοκρατική δράση», αλλά και η «συμμετοχή στη διεθνή σκηνή στον αγώνα κατά του "Ντάες"».

Η συζήτηση της «αξιοποίησης» και του στρατού για την ενίσχυση της «εσωτερικής ασφάλειας» τέθηκε πλέον στην ημερήσια διάταξη και στη Γερμανία, στο φόντο των αστυνομικών και δικαστικών ερευνών για την αποτροπή «τρομοκρατικών επιθέσεων» και των όσων έχουν ακολουθήσει το μακελειό της 13ης Νοέμβρη στο Παρίσι.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ