Σάββατο 28 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απεργούν την Τρίτη στην «Carrefour - Μαρινόπουλος»

Από παλιότερη κινητοποίηση των εμποροϋπαλλήλων ενάντια στις απολύσεις στο «Μαρινόπουλο»
Από παλιότερη κινητοποίηση των εμποροϋπαλλήλων ενάντια στις απολύσεις στο «Μαρινόπουλο»
Εξορμήσεις και παρεμβάσεις στα καταστήματα της επιχείρησης «Carrefour - Μαρινόπουλος» οργανώνουν σήμερα σωματεία εμποροϋπαλλήλων στην Αθήνα και σε όλη τη χώρα, αλλά και οι δυνάμεις της ΔΑΣ στην επιχείρηση, στα πλαίσια της προετοιμασίας της απεργίας την Τρίτη 1 Δεκέμβρη. Η απεργία αποφασίστηκε σε Γενική Συνέλευση την περασμένη Κυριακή.

Οι ταξικές δυνάμεις καλούν τους εργαζόμενους να πάρουν στα χέρια τους την οργάνωση της κινητοποίησης και να διεκδικήσουν: Να μη γίνει καμία μείωση στο μισθό. Να σταματήσει το κλείσιμο καταστημάτων. Να μη γίνει καμία απόλυση. Σταθερή δουλειά για όλους. Στην ανακοίνωσή της η ΔΑΣ σημειώνει: «Μπαίνουμε όλοι στη μάχη, με δημιουργία απεργιακών επιτροπών σε κάθε κατάστημα, σε κάθε περιοχή, συζητάμε συνάδελφο το συνάδελφο. Δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα. Κάνουμε δική μας υπόθεση την επιτυχία της απεργίας, για να πάρει απάντηση η εργοδοσία και τα φερέφωνά της».

«Τα κλεισίματα των καταστημάτων πανελλαδικά, οι απολύσεις εργαζομένων που η εργοδοσία τις εμφανίζει ως "οικειοθελείς αποχωρήσεις", οι ατομικές συμβάσεις με μειώσεις μισθών υπό την απειλή της απόλυσης και της ανεργίας, οι δυσμενείς μεταθέσεις σε μαγαζιά όσο γίνεται πιο απομακρυσμένα από τον τόπο κατοικίας, όλο αυτό το μπαράζ της επίθεσης της εργοδοσίας εντάσσεται σε σχέδιο αναδιάρθρωσης της εταιρείας, ώστε να παραμείνει ανταγωνιστική στον κλάδο, την ίδια ώρα που γίνονται σοβαρές ανακατατάξεις στο χώρο, που δυναμώνει ο ανταγωνισμός ανάμεσα στα μεγαλύτερα σούπερ μάρκετ για το ποιος θα επικρατήσει στην αγορά, ποιος θα έχει περισσότερες πωλήσεις και τζίρο», σημειώνει από την πλευρά του ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και καλεί τους εργαζόμενους να κλιμακώσουν με συμμετοχή τόσο στην απεργία την 1η Δεκέμβρη όσο και στην πανεργατική απεργία στις 3 Δεκέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ