Παρασκευή 27 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στην Ιταλία ο Πρ. Παυλόπουλος

Διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Ιταλία πραγματοποιεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλος, προσκαλεσμένος του Προέδρου της Ιταλίας, Σ. Ματαρέλα.

Σε ό,τι αφορά το Προσφυγικό, ο Πρ. Παυλόπουλος δήλωσε πως «η Ελλάδα φυλάσσει τα σύνορά της, καθορίζει και τον τρόπο φύλαξής τους, απαιτεί και ζητεί τη συμπαράσταση των Ευρωπαίων εταίρων, ιδίως μέσα από τον FRONTEX, και βεβαίως ζητάει από την ΕΕ το αυτονόητο, να τελειώσει ο πόλεμος στη Συρία. Γιατί αυτή είναι η βασική αιτία του κακού».

Σε ό,τι αφορά τα ζητήματα της οικονομίας, ευχαρίστησε, όπως είπε, «για την όλη στάση της Ιταλίας κατά την ελληνική κρίση, ως προς την παραμονή μας στην ΕΕ και την Ευρωζώνη», επανέλαβε ότι «η Ελλάδα έχει πράξει στο ακέραιο αυτά που της αναλογούν» και «αναμένει από τους εταίρους μας διορθώσεις που πρέπει να γίνουν σε πράγματα που είναι εσφαλμένα, κυρίως στη συζήτηση που αφορά το χρέος, την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών».

Τέλος, δήλωσε ότι «είμαστε σε καλό δρόμο για το ζήτημα του καθορισμού της ΑΟΖ, σε ό,τι αφορά τα τμήματα τα οποία σχετίζονται με την Ελλάδα και την Ιταλία».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ