Πέμπτη 26 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.-- Ο Ανώτατος ηγέτης των Σιιτών στο Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ κατηγόρησε χτες τις ΗΠΑ ότι «χρησιμοποιούν χρήματα και σεξ για να διεισδύσουν στην Ιρανική Ισλαμική Δημοκρατία», καλώντας τις αρχές να πάρουν τα κατάλληλα μέτρα.

ΡΙΑΝΤ.-- Νέες καταστροφικές πλημμύρες στη σαουδαραβική πόλη Μπουραϊντάχ, που βρίσκεται 320 χλμ. βορειοδυτικά της πρωτεύουσας Ριάντ, σημειώθηκαν χτες, προκαλώντας υλικές ζημιές σε οδικά δίκτυα, πλημμύρες σε εκατοντάδες σπίτια και καταστήματα και απομάκρυνση των πλημμυροπαθών με... πλωτά μέσα από τις τοπικές αρχές.

ΝΑΪΡΟΜΠΙ - ΧΑΡΑΡΕ.-- Περιοδεία σε τρεις αφρικανικές χώρες (Κένυα, Ουγκάντα και Κεντροαφρικανική Δημοκρατία) ξεκίνησε χτες από το Ναΐρόμπι ο πάπας Φραγκίσκος, ενώ λίγες μέρες μετά θα βρεθεί στη Ζιμπάμπουε (από 1 έως 2 Δεκέμβρη) και στη Νότια Αφρική (από 2 έως 5 Δεκέμβρη) για επίσημη επίσκεψη και ο Κινέζος Πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Οι τράπεζες μπορεί να καταργήσουν τις μισές θέσεις εργασίας και τα μισά παραρτήματά τους παγκόσμια την επόμενη δεκαετία στη μάχη τους να αυξήσουν την κερδοφορία τους ενόψει τεράστιων τεχνολογικών αλλαγών εκτίμησε χτες ο πρώην διευθυντής της βρετανικής τράπεζας Barclays, Αντονυ Τζένκινς στη διάρκεια ομιλίας του στο Λονδίνο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ