Πέμπτη 26 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στον «αέρα» οι «πενταμηνίτες»

Την παραμονή τους στην εργασία διεκδικούν οι «πενταμηνίτες» εργαζόμενοι του Δήμου Αθηναίων, η σύμβαση των οποίων λήγει σε περίπου ένα μήνα. Εκπρόσωπος των εργαζομένων, που προσελήφθησαν μέσω του προγράμματος «κοινωφελούς εργασίας», ζήτησε από το σώμα, στη διάρκεια της προχτεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, να παραμείνουν στην εργασία, υπογραμμίζοντας τον κίνδυνο, αν δεν υπάρξει παράταση του προγράμματος, να μην μπορούν να βγάλουν καν κάρτα ανεργίας. Να σημειώσουμε ότι οι «πενταμηνίτες», τόσο στο Δήμο Αθηναίων όσο και στους υπόλοιπους, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, στο πλαίσιο του χτυπήματος της σταθερής και μόνιμης δουλειάς.

Η διοίκηση του Δήμου παρέπεμψε στην κυβέρνηση που έχει την ευθύνη του προγράμματος, αναγνώρισε ωστόσο ότι οι εργαζόμενοι είναι σημαντικοί για τη λειτουργία του Δήμου.

Από την πλευρά του, ο δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Ν. Σοφιανός, υπενθύμισε ότι είναι η τέταρτη φουρνιά «πενταμηνίτων» στο Δήμο, δείχνοντας έτσι την ανακύκλωση της εργασίας με την οποία καλύπτονται οι ανάγκες. Κάλεσε το σώμα να εκφράσει την αντίθεσή του στα προγράμματα - «ζούγκλα» για τους εργαζόμενους, να στηρίξει το αίτημά τους για μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας και να μπορέσουν να μπούνε στο ταμείο ανεργίας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ