Τετάρτη 25 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Αυξάνεται το ρεύμα υποστήριξης του «brexit»

ΛΟΝΔΙΝΟ.--

Περισσότεροι από τους μισούς Βρετανούς τάσσονται υπέρ της αποχώρησης της χώρας τους από την ΕΕ. Αυτό αποκαλύπτει δημοσκόπηση που διενεργήθηκε μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι για λογαριασμό της εφημερίδας «Independent».

Η δημοσκόπηση της εταιρείας ORB σε δείγμα 2.000 ανθρώπων έδειξε ότι το 52% των Βρετανών ψηφοφόρων επιθυμεί να φύγει από την ΕΕ, ενώ το 48% επιθυμεί να παραμείνει. Σε ανάλογες δημοσκοπήσεις που διενεργήθηκαν τον Ιούνη, τον Ιούλη και το Σεπτέμβρη, το 55% των ερωτηθέντων είχε ταχθεί υπέρ της παραμονής. Ενδιαφέρον έχει, όμως, η στάση των νεώτερων Βρετανών, που φαίνεται πως διαφέρει από εκείνη του γενικού πληθυσμού, καθώς τα άτομα ηλικίας 18 έως 24 ετών απάντησαν κατά 69% ότι επιθυμούν την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ και κατά 31% ότι είναι υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ. Αντίθετα, η υποστήριξη στην ΕΕ δείχνει να μειώνεται καθώς αυξάνεται η ηλικία των ερωτηθέντων και φτάνει μόλις το 38% μεταξύ των 65χρονων.

Στη Σκοτία καταγράφεται το μεγαλύτερο ποσοστό υπέρ της ΕΕ (60%), ενώ ακολουθεί η Ουαλία με 56%.

Είναι, πάντως, σαφές ότι η τάση ενίσχυσης του ρεύματος υπέρ της αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ φαίνεται να εντείνεται ιδιαίτερα από τον Οκτώβρη και έπειτα, με την κορύφωση της προσφυγικής κρίσης και τη διόγκωση των μεταναστευτικών ροών από τον ευρωπαϊκό νότο προς τις πλούσιες χώρες της ΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ