Τρίτη 24 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Στρώνουν έδαφος και στο ρατσισμό

Οι πολύνεκρες επιθέσεις στο Παρίσι και η «αντιμετώπιση» του «Ισλαμικού Κράτους» κυριάρχησαν σε μεγάλο μέρος των αστικών αναλύσεων του περασμένου Σαββατοκύριακου. Σελίδες ολόκληρες αφιερώθηκαν σε άρθρα με τίτλο όπως «Το μίσος για τη Δύση», όπου με τον έναν ή τον άλλο τρόπο οι τζιχαντιστές εμφανίστηκαν ως «φρούτο» του «ακραίου» ή του «κακοποιημένου» Ισλάμ, αποτέλεσμα δηλαδή θρησκευτικού φανατισμού. Η αλήθεια, ότι δηλαδή τέτοια ...«Ισλαμικά Κράτη» ξεφύτρωσαν και θα συνεχίσουν να ξεφυτρώνουν όποτε και όπως επιβάλλεται από τους ανταγωνισμούς και τους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών, ήταν εξαφανισμένη.

Κρούοντας τον «κώδωνα του κινδύνου» και για την Ελλάδα, πολλοί επέλεξαν μάλιστα να εστιάσουν και στο «χάος» με τα τζαμιά χωρίς άδειες που είναι διάσπαρτα στη χώρα μας, στην Αθήνα και αλλού. «Η ριζοσπαστικοποίηση πολλών Ευρωπαίων που επέλεξαν να πολεμούν σήμερα με το "Ισλαμικό Κράτος" ξεκίνησε από τα τεμένη των χωρών τους, στα οποία δρούσαν ανεξέλεγκτα ακραία στοιχεία, λόγω της αδιαφορίας των κρατικών αρχών», έσπευσε να επισημάνει ένας ακαδημαϊκός.

Η συζήτηση αυτή θα ανοίξει περισσότερο το επόμενο διάστημα, τρέφοντας αντικειμενικά, άλλοτε πιο χοντροκομμένα και άλλοτε πιο «πλάγια», το ρατσισμό, σε μια περίοδο μάλιστα που είναι δεδομένος ο ερχομός χιλιάδων προσφύγων καθημερινά στη χώρα μας. Και ενώ η αντιλαϊκή επίθεση κλιμακώνεται, με τα λαϊκά στρώματα να δέχονται καταιγισμό προαπαιτούμενων και «ισοδύναμων» μέτρων, θα έρθει «κουτί» σε κυβέρνηση και άρχουσα τάξη να συσκοτίζουν τις αληθινές αιτίες για κάθε είδους τρόμο και «τρομοκρατία» με τον οποίο θέλουν να ζει ο λαός.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ