Παρασκευή 20 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΒΟΥΛΗ
ΑΝΤΙΛΑΪΚΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΦΟΡΟΕΠΙΔΡΟΜΗΣ

Με ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής και επί των άρθρων και με τη, συνηθισμένη πια, απαράδεκτη διαδικασία του «κατεπείγοντος», ψηφίστηκε χτες βράδυ στην Ολομέλεια της Βουλής το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, στο οποίο περιλαμβάνεται το νέο κύμα προαπαιτούμενων αντιλαϊκών μέτρων για την εφαρμογή του μνημονίου. Σε αυτό συμπεριλαμβάνονται διατάξεις που ανοίγουν το δρόμο για το ξεσπίτωμα των χρεωμένων λαϊκών νοικοκυριών και την ένταση της αντιλαϊκής φοροληστείας, με επιβολή νέων φόρων σε είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, μέχρι και στο κρασί.

Το ΚΚΕ καταψήφισε το νομοσχέδιο και όλα τα άρθρα του, ενώ κατέθεσε και αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία.

Σε αυτήν, επί της αρχής, υπέρ ψήφισαν 153 βουλευτές: Ολοι της κυβερνητικής πλειοψηφίας, από την οποία ωστόσο καταγράφηκαν και δύο αποχές, αυτές του Αλ. Παναγούλη και του Ν. Νικολόπουλου. Κατά ψήφισαν 137 βουλευτές. Οσον αφορά στα άρθρα, το ΠΑΣΟΚ υπερψήφισε τα 1 και 18, ενώ το Ποτάμι τα 1, 11 και 16.

Τόσο η κυβέρνηση όσο και τα άλλα αστικά κόμματα επιδόθηκαν στη γνωστή κοκορομαχία, με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, μάλιστα, να εμφανίζονται ως τιμητές της πρώτης λαϊκής κατοικίας, κοροϊδεύοντας το λαό, αφού έχουν υπερψηφίσει το μνημόνιο στο οποίο προβλέπεται το συγκεκριμένο μέτρο, ενώ και ως κυβέρνηση είχαν γδάρει τα λαϊκά νοικοκυριά με τα απανωτά χαράτσια και τον ΕΝΦΙΑ, με γνώμονα τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Κριτική από τη σκοπιά των συμφερόντων του κεφαλαίου άσκησαν στην κυβέρνηση και η ΧΑ, το Ποτάμι και η Ενωση Κεντρώων, εμπλουτισμένη με δημαγωγικές κορόνες.

Στην αντίπερα όχθη, τις πραγματικές στοχεύσεις του νομοσχεδίου αποκάλυψαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, καλώντας το λαό σε επαγρύπνηση και αγωνιστικό ξεσηκωμό.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ