Παρασκευή 20 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ
Δεν αναλαμβάνει τη μισθοδοσία των υπαλλήλων της Περιφέρειας

Να μην εγγράψει τη μισθοδοσία των υπαλλήλων στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής για το 2016, όπως ορίζεται από την εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών, αποφάσισε, χτες, το Περιφερειακό Συμβούλιο. Στην ομόφωνη απόφαση τονίζεται πως το Συμβούλιο τάσσεται ενάντια στη σχετική κυβερνητική απόφαση και ζητά να παραμείνει η μισθοδοσία στον κρατικό προϋπολογισμό, να προχωρήσει η κυβέρνηση στην άμεση νομοθετική επίλυση του ζητήματος και να προχωρήσει το υπουργείο Εσωτερικών στην υλοποίηση του αιτήματος για πρόσληψη 139 μόνιμων υπαλλήλων.

Σημειώνουμε ότι από 1/1/2016 οι Περιφέρειες της χώρας καλούνται να ενσωματώσουν στους προϋπολογισμούς τους τη μισθοδοσία των υπαλλήλων τους. Αυτό σημαίνει ότι η πληρωμή των εργαζομένων θα γίνεται όχι πια από τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά από τους προϋπολογισμούς των Περιφερειών μέσω των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων, όμως με δεδομένη τη μείωσή τους (τα τελευταία 6 χρόνια ξεπέρασε το 60%) δημιουργείται ένα αβέβαιο μέλλον σχετικά με την πληρωμή των εργαζομένων.

Η Αλεξάνδρα Μπαλού, περιφερειακή σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», σημείωσε πριν από την ψηφοφορία πως «δε φτάνει να συμφωνήσουμε σε κάτι, αλλά να δούμε η επόμενη μέρα πού θα μας βρει. Για να μην υπάρχουν και κάποιες αυταπάτες ότι είναι τόσο εύκολα τα πράγματα». Προειδοποίησε ότι «μπορεί να πάρουμε μία σωστή ομόφωνη απόφαση αλλά να μείνουν οι εργαζόμενοι στο κενό. Η κυβέρνηση να λέει θα εφαρμόσω το νόμο, η Περιφέρεια να λέει δε θα υλοποιήσω τον άλλο νόμο και οι εργαζόμενοι να μένουν απλήρωτοι. Αυτό το ζήτημα είναι η υλοποίηση συγκεκριμένης πολιτικής, που ξεκίνησε από το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ, τη ΔΗΜΑΡ, μαζί ή χώρια δεν έχει σημασία, και συνεχίζεται απρόσκοπτα και ταχύτατα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Δεν πρόκειται για μια απλή, κακή μνημονιακή πολιτική. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι είναι μια κεντρική πολιτική γραμμή, που απαιτεί, στα πλαίσια των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών και της δημοσιονομικής πειθαρχίας, τη μείωση του κόστους εργασίας. Που απαιτεί την κατάργηση της μόνιμης και σταθερής δουλειάς, να περάσουν στην πλάτη των εργαζομένων και των οικογενειών τους τα βάρη που έπρεπε το κράτος να καλύπτει και με βάση τις ανάγκες, όχι μόνο με τους μισθούς των υπαλλήλων».

Σημείωσε, επίσης, πως «οι ΚΑΠ έχουν μειωθεί αλλά τα αποθεματικά έχουν δοθεί για να πληρωθούν οι δανειστές όπως τους λένε» και πως δεν γίνεται να περιμένουμε «την αύξηση των ΚΑΠ για να λειτουργήσει η Περιφέρεια ή οι δήμοι, δηλαδή να προσδοκούμε να αυξηθούν οι φόροι και τα τέλη τα ανταποδοτικά στις ίδιες τις οικογένειές μας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απεργία στις Περιφέρειες(2015-12-09 00:00:00.0)
Απεργούν οι εργαζόμενοι στις Περιφέρειες(2015-12-08 00:00:00.0)
Ψαλίδι στις δαπάνες(2015-08-05 00:00:00.0)
Νέοι φόροι στους εργαζόμενους και περικοπές στο προσωπικό(2012-11-20 00:00:00.0)
Εξι μήνες απλήρωτοι(2011-09-21 00:00:00.0)
Κινητοποίηση για να δοθεί λύση στο οικονομικό πρόβλημα(2009-11-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ