Πέμπτη 19 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΡΩΣΙΚΟΥ «AIRBUS» ΣΤΟ ΣΙΝΑ
Φωτογραφία της βόμβας δημοσιοποίησαν οι τζιχαντιστές...

Ο εκρηκτικός μηχανισμός που παρουσίασαν οι τζιχαντιστές
Ο εκρηκτικός μηχανισμός που παρουσίασαν οι τζιχαντιστές
ΚΑΪΡΟ - ΜΟΣΧΑ.--

Αποκλειστικό... «φωτορεπορτάζ» με την εικόνα της βόμβας που φέρεται πως χρησιμοποίησαν στην κατάρριψη του ρωσικού «Airbus» στις 31 Οκτώβρη στη Χερσόνησο Σινά, παρουσίασαν χτες στην αγγλόφωνη έκδοση του περιοδικού τους, «Dabiq», τζιχαντιστές παραρτήματος του «Ισλαμικού Κράτους» στην Αίγυπτο.

Σύμφωνα με το πρακτορείο «Ασοσιέιτεντ Πρες», στη φωτογραφία εμφανίζεται το κίτρινο κουτί της αιγυπτιακής μη αλκοολούχας μπίρας «Schweppes Gold» μαζί με πλαστικά και μεταλλικά εξαρτήματα, αλλά και διαβατήρια ορισμένων εκ των 224 επιβαινόντων που έχασαν τη ζωή τους στην αεροπορική τραγωδία του Σινά.

Νωρίτερα, η ρωσική εφημερίδα «Κομερσάντ», επικαλούμενη πηγές προσκείμενες στις έρευνες για τα αίτια του δυστυχήματος, αποκάλυψε πως η βόμβα που εξερράγη στο ρωσικό μοιραίο αεροσκάφος είχε τοποθετηθεί στην καμπίνα του και όχι στο χώρο αποσκευών, όπως είχε αρχικά υποστηριχθεί. Σημειώνει ότι το επίκεντρο της έκρηξης φαίνεται να ήταν στο πίσω μέρος της καμπίνας, κοντά στο τμήμα της ουράς, αναφέροντας ότι σύμφωνα με μία πρώτη εκδοχή, «η βόμβα ενδεχομένως να είχε τοποθετηθεί κάτω από το κάθισμα επιβάτη δίπλα στο παράθυρο. Η ενεργοποίησή της οδήγησε στην καταστροφή του πλαισίου του παραθύρου και στην αποσυμπίεση στην καμπίνα, που είχε ως αποτέλεσμα την έκρηξη».

Το ίδιο 24ωρο ανακοινώθηκε η νέα τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Αιγύπτιος ομόλογός του, Αμπντέλ Φάταχ αλ Σίσι, στη διάρκεια της οποίας συμφώνησαν ότι είναι αναγκαία μια «στενή συνεργασία» μεταξύ των μυστικών υπηρεσιών αμφοτέρων χωρών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ