Πέμπτη 19 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
«ΚΑΡΦΟΥΡ - ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ»
Σε απεργιακή απάντηση καλεί τους εργαζόμενους η ΔΑΣ

Την ανάγκη να δοθεί απεργιακή απάντηση στην επίθεση της εργοδοσίας, που κλιμακώνεται με την προσπάθεια επιβολής ατομικών συμβάσεων που προβλέπουν μειώσεις 8% στους μισθούς, υπογραμμίζει η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ) στην επιχείρηση «Καρφούρ - Μαρινόπουλος».

Ταυτόχρονα, καλεί τους εργαζόμενους της επιχείρησης να συμμετάσχουν μαζικά στη Γενική Συνέλευση την Κυριακή 22/11, στις 11 το πρωί στο ξενοδοχείο «ΠΑΡΚ», και να απαιτήσουν την κήρυξη απεργίας τώρα και καμία υπογραφή ατομικής σύμβασης με μείωση μισθού.

«Στις σημερινές συνθήκες όξυνσης της επίθεσης της εργοδοσίας επιβάλλεται να οργανωθούμε και στα κλαδικά σωματεία μας σε όλη την Ελλάδα, σωματεία που η εργοδοσία δεν έχει καταφέρει να τα βάλει στο χέρι, να σηκώσουμε ψηλά το κεφάλι και να παλέψουμε. Να απαντήσουμε ότι δεν θα κάνουμε ούτε βήμα πίσω! Να δυναμώσει η οργάνωσή μας σε κάθε κατάστημα. Να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε συλλογικά για να σπάσει η τρομοκρατία, ο φόβος, να δυναμώσει η ανάγκη μαζικής απεργιακής απάντησης», σημειώνει η ΔΑΣ.

Ενημερώνει ακόμα τους εργαζόμενους πως οι εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιό της κάλεσαν το Διοικητικό Συμβούλιο να συνεδριάσει άμεσα, να πάρει απόφαση να προχωρήσει σε Γενικές Συνελεύσεις στα παραρτήματα σε όλη τη χώρα, αλλά και να πάρει απόφαση για απεργιακή απάντηση.

Ωστόσο, οι αποφάσεις της πλειοψηφίας κινούνται σε διαφορετική κατεύθυνση: «Αντί η πλειοψηφία του σωματείου να πάρει απόφαση για απεργιακή κινητοποίηση βγάζει ανακοινώσεις για να τρομάξει δήθεν η εργοδοσία, πηγαίνει σε συναντήσεις με την εργοδοσία χωρίς να γνωρίζει κανείς τι κουβεντιάζει, τι συμφωνεί, δεν ενημερώνει καν το ΔΣ, προχωράει σε Γενική Συνέλευση χωρίς το Διοικητικό Συμβούλιο να το γνωρίζει, να έχει συνεδριάσει».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ