Πέμπτη 19 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
Διεκδικούν ασφαλείς υποδομές

Στο πόδι βρίσκονται μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς στην Κεφαλονιά μετά τον προχτεσινό σεισμό που έφερε επιτακτικά στο προσκήνιο τα προβλήματα των σχολικών υποδομών, που ακόμα έχουν προβλήματα από το σεισμό του 2014. Χτες το πρωί, με πρωτοβουλία της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση για τη διεκδίκηση μέτρων που αφορούν τους παλιούς και νέους σεισμόπληκτους, τον ουσιαστικό έλεγχο, τη θωράκιση των σχολείων, τις σύγχρονες ασφαλείς υποδομές.

Σύμφωνα με την ΕΛΜΕ, στη συνάντηση που έγινε με τον αντιπεριφερειάρχη και τον δήμαρχο Κεφαλονιάς, παρουσία μαθητών από διάφορα σχολεία, γονέων, εκπαιδευτικών, «οι τοπικές αρχές δήλωσαν αδυναμία να αντιμετωπίσουν ακόμη και στοιχειώδη ζητήματα», έκαναν λόγο για υποστελέχωση των υπηρεσιών τους και οικονομική δυσπραγία. Σύμφωνα με την ΕΛΜΕ, «για τις υποδομές και τα μέτρα που αφορούν τα σεισμόπληκτα σχολεία, με όλες τις επιπλέον επιβαρύνσεις από τις πλημμύρες και τους νέους σεισμούς, εντοπίζεται οπισθοδρόμηση ακόμη και από την κατάσταση στην οποία βρισκόμασταν πριν από λίγους μήνες. Οι μελέτες για την αποκατάσταση των σχολείων και η πρόσθετη που έχει ζητηθεί από τον ΟΣΚ για το νέο συγκρότημα στο Ληξούρι εκκρεμούν, ενώ τα χρήματα των κωδικών γι' αυτά και άλλα έργα δόθηκαν στους δανειστές».

Η ΕΛΜΕ τονίζει, μεταξύ άλλων, πως «μόνο ο λαϊκός παράγοντας μπορεί να δώσει τη λύση», σημειώνοντας πως «με οργάνωση και πάλη θα συνεχίσουμε πιο μαζικά, πιο μαχητικά» και καλώντας «να διεκδικήσουμε τον πλούτο που μας ανήκει. Να κάνουμε την ασφάλεια των μαθητών λαϊκή υπόθεση, ενάντια στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις αποχαρακτηρισμού του νομού, ως σεισμόπληκτου». Το ΔΣ της ΕΛΜΕ μαζί με άλλους φορείς θα προχωρήσουν σε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας στην Αθήνα την Παρασκευή 27 Νοέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ