Τετάρτη 18 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΝΕΟΛΑΙΑ
Αναδεικνύει την αξία της οργανωμένης πάλης λαού και νεολαίας

Ο Γ. Γκιόκας μίλησε, εκ μέρους του ΚΚΕ, στην ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής για το Πολυτεχνείο

Η προσπάθεια της κυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων, να προσαρμόσουν το μήνυμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στα μέτρα της αντιλαϊκής πολιτικής των μνημονίων και των κατευθύνσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που, για τα κέρδη του κεφαλαίου, σφαγιάζει το λαό, ήταν το στοιχείο που κυριάρχησε στις ομιλίες τους κατά χτεσινή ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειες της Βουλής που ήταν αφιερωμένη στην επέτειο της 17ης Νοέμβρη.

Στην αντίπερα όχθη, ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας ανέφερε ότι «όταν μιλάμε για τα μηνύματα του ξεσηκωμού εννοούμε τα πραγματικά μηνύματα και συνθήματα, αυτά που ήταν γραμμένα στην πύλη του Πολυτεχνείου και στις παράνομες ανακοινώσεις και όχι εκείνα που η διαστρέβλωση, η αποσιώπηση και η ιστορική παραχάραξη εμφανίζει κάθε φορά, για να δικαιολογήσει τη μετέπειτα - και τη σημερινή αντιλαϊκή πολιτική κομμάτων και κυβερνήσεων».

«Συνολικά η αντιδικτατορική πάλη ενάντια στη στρατιωτική δικτατορία που είχαν επιβάλει μαζί η πλουτοκρατία και το ΝΑΤΟ αποτελούν αστείρευτη πηγή έμπνευσης για την αξία της οργανωμένης πάλης του λαού και της νεολαίας. Αυτή η πάλη αντιμετώπισε τις θέσεις του συμβιβασμού με τη δικτατορία που καλλιεργούσαν και τότε διάφορες δυνάμεις, με αφορμή το φιλελεύθερο μασκάρεμα που επιχειρούσε η χούντα».

Πρόσθεσε πως «42 χρόνια μετά, ο αγώνας για ψωμί, παιδεία, ελευθερία, για τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα δηλαδή, είναι στην πρώτη γραμμή», τονίζοντας ότι αυτός ο αγώνας «σημαίνει την απόκρουση, την ανατροπή της επίθεσης σε βάρος των εργαζομένων που έχουν εξαπολύσει το κεφάλαιο, η ΕΕ, οι κυβερνήσεις και τα κόμματα που υπηρετούν το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα». Επισήμανε ότι το ΚΚΕ, από την ίδρυσή του, παλεύει καθημερινά για να υπάρξουν κατακτήσεις, αλλά δεν μπορεί να κρύψει από το λαό ότι όποιες παραχωρήσεις αποσπούν στο καπιταλιστικό σύστημα είναι προσωρινές.

Τονίζοντας την επικαιρότητα που έχει το σύνθημα «Εξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ», το οποίο, όπως επισήμανε «ξεχάστηκε από τις υπόλοιπες ομιλίες», σημείωσε ότι «και σήμερα ο λαός μας κινδυνεύει από την εμπλοκή σε νέους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις που διεξάγονται στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής στο πλαίσιο των ανταγωνισμών για τον έλεγχο πλουτοπαραγωγικών πηγών και δρόμων μεταφοράς».

«Ως ΚΚΕ - υπογράμμισε - είμαστε υπερήφανοι για τα μέλη και στελέχη του Κόμματος, τους ΚΝίτες και τις ΚΝίτισσες, τα μέλη της Αντι- ΕΦΕΕ που πήραν μέρος στην αντιδικτατορική πάλη που έμειναν όρθιοι στα κρατητήρια της Ασφάλειας, δεν λύγισαν από τα βασανιστήρια της ΕΑΤ - ΕΣΑ στην Μπουμπουλίνας, στις φυλακές, στις εξορίες και τα στρατοδικεία, σε κάθε τόπο μαρτυρίου».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ