Τρίτη 17 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οδός Παύλου Φύσσα

Παρουσία των γονιών και φίλων του, αλλά και πλήθος κόσμου, κυρίως νέων, έγινε χτες η μετονομασία της οδού «Παν. Τσαλδάρη», κεντρικού δρόμου του Κερατσινίου, σε «Παύλου Φύσσα». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο σημείο που το βράδυ της 18ης Οκτώβρη 2013 δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από τάγμα εφόδου της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή ο αντιφασίστας μουσικός.

Η μητέρα του δολοφονημένου μουσικού από το χρυσαυγίτη Γ. Ρουπακιά ευχαρίστησε τον κόσμο για την παρουσία του και που δέχτηκε να γίνει αυτή η εκδήλωση, λέγοντας μεταξύ άλλων: «...ευχαριστώ όλους που το προχωρήσανε, βέβαια ένας δρόμος είναι ένας δρόμος με το όνομα του Παύλου, αλλά ο Παύλος μου δεν είναι εδώ και η πραγματική δικαιοσύνη πρέπει να φανεί στο δικαστήριο και εκεί θέλω και έχουμε ανάγκη όλοι τη συμπαράστασή σας, γιατί δεν είναι μόνο δικό μας το θέμα, δε δικάζεται ο δολοφόνος μόνο, δικάζεται η Χρυσή Αυγή και πρέπει ο φασισμός να σταματήσει σε αυτή τη χώρα, να μην υπάρξουν άλλα θύματα...».

Στη συνέχεια, ακολούθησαν νεανικά μουσικά συγκροτήματα με μουσικούς φίλους του Παύλου Φύσσα, ενώ προβλήθηκε αργότερα και αντιφασιστικό ντοκιμαντέρ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ