Τρίτη 17 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Καταγγέλλει τραμπούκικη επίθεση στο ΕΜΠ

Την τραμπούκικη επίθεση, που έγινε την Κυριακή 15 Νοέμβρη, ενάντια σε μέλη οργανώσεων και παρατάξεων που πήγαιναν στο χώρο του ΕΜΠ καταγγέλλει, με ανακοίνωση του, το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ. Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Καταδικάζουμε την τραμπούκικη επίθεση που έγινε την Κυριακή 15 Νοέμβρη ενάντια σε μέλη οργανώσεων και παρατάξεων που πήγαιναν στο χώρο του ΕΜΠ για να συμμετέχουν στον 3ήμερο εορτασμό για την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Τέτοιες πρακτικές δεν έχουν καμία σχέση με το λαϊκό κίνημα.

Την ίδια στιγμή, οι τραμπούκικες ομάδες κυνικά και απροκάλυπτα ομολογούν ότι στόχος της επίθεσης ήταν η ΚΝΕ και τα μέλη της. Σε μια περίοδο που το ΚΚΕ και η ΚΝΕ πρωτοστατούν στην οργάνωση της αντίστασης και του αγώνα του λαού και της νεολαίας ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, αυτή η ομολογία δείχνει και ποια συμφέροντα υπηρετούν. Τελικά, όμως, το ζήτημα δεν είναι απέναντι σε ποια πολιτική δύναμη θέλουν να ασκήσουν αυτήν την απαράδεκτη τραμπούκικη τακτική φίμωσης, αλλά η ίδια η πρακτική και η τακτική αυτών των δήθεν αντιεξουσιαστικών ομάδων μέσα στο κίνημα.

Καλούμε το λαό και τη νεολαία να δώσουν απάντηση σε αυτές τις πρακτικές τρομοκράτησης και να συμμετέχουν μαζικά στην Αθήνα, στην αυριανή διαδήλωση προς την αμερικάνικη πρεσβεία και στις εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα».

Η ομολογία των τραμπούκων

Με ανυπόγραφη ανακοίνωσή τους σε ιστοσελίδα «κάποιοι», που, όπως λένε «συμμετείχαμε στο πρωινό περιστατικό», ουσιαστικά ομολογούν ότι στόχος της άγριας επίθεσης ήταν τα μπλοκ της ΚΝΕ. Χαρακτηριστικά ανάμεσα σε άλλα αναφέρουν: «Σήμερα 15/11 πραγματοποιήσαμε επίθεση σε μπλοκ αριστερών σχημάτων στην πύλη της Στουρνάρη στο Πολυτεχνείο. Αυτή η επίθεση ήταν άστοχη και λανθασμένη (...) είναι απόρροια μίας πολύ κακής ενημέρωσης και πληροφόρησης σχετικά με τον κόσμο που προσέγγιζε την πύλη του Πολυτεχνείου εκείνη την ώρα. Οι άνθρωποι που συμμετείχαμε στην επίθεση αυτή περιμέναμε το μπλοκ της ΚΝΕ (...). Η απόφαση ήταν σαφής. (...)».

Μάλιστα, περιγράφουν με θράσος και τις λεπτομέρειες και τις μεθόδους που χρησιμοποίησαν, υλοποιώντας το οργανωμένο σχέδιο που είχαν καταστρώσει για να επιτεθούν στο μπλοκ της ΚΝΕ: «Η ενημέρωση που είχαμε ήταν συγκεκριμένη. Το μπλοκ της ΚΝΕ βρίσκεται στην λοκομοτίβα και κατευθύνεται με αλυσίδες και συνθήματα στην πύλη της Στουρνάρη. Γνωρίζαμε πως το μπλοκ της ΚΝΕ προσεγγίζει το Πολυτεχνείο από την Πατησίων, γι' αυτόν ακριβώς το λόγο τονίσαμε να επιβεβαιωθεί διπλά και τριπλά ότι το εν λόγω μπλοκ ήταν όντως της ΚΝΕ. Η τραγική ''επιβεβαίωση'' ήρθε και κινηθήκαμε προς το μπλοκ. Η τραγική κατάληξη ήταν να βρεθούμε απέναντι στο μπλοκ των αριστερών σχημάτων και να διαπιστώσουμε αργά, ενώ η συμπλοκή είχε ήδη συμβεί, ότι αυτό το μπλοκ δεν ήταν της ΚΝΕ».

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι μετά την κατακραυγή οι τραμπούκοι συντάκτες της εν λόγω ανακοίνωσης επιχείρησαν να δικαιολογήσουν και τα αδικαιολόγητα, αλλάζοντας την αρχική ανακοίνωση και δημοσιεύοντας μια καινούργια όπου αναφέρεται ότι «πραγματοποιήσαμε επίθεση (που κακώς εξελίχθηκε σε τέτοια, σε σχέση με την αρχική σκέψη απομάκρυνσης και όχι επίθεσης)»!


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org