Σάββατο 14 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ - «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ»
Στοχεύουν σε μεγέθυνση, διεύρυνση και... διακυβέρνηση

«Σήμερα κάνουμε ένα ακόμα σημαντικό βήμα για την υλοποίηση του στόχου μας, που δεν είναι άλλος από τη δημιουργία του μεγάλου πολιτικού και κοινωνικού προοδευτικού ρεύματος.Να ξανακάνουμε μεγάλη τη δημοκρατική παράταξη». Τάδε έφη χτες η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στη συνεδρίαση του Κεντρικού Συντονιστικού Συμβουλίου της «Δημοκρατικής Συμπαράταξης», του σχήματος που συνέπηξαν προεκλογικά με τη ΔΗΜΑΡ και «σοσιαλδημοκρατικές κινήσεις», σηματοδοτώντας την πρεμούρα τους να εμφανιστούν ως τρίτος, αξιόπιστος για το κεφάλαιο, πόλος διαχείρισης της εξουσίας του.

Θύμισε ότι στην Προγραμματική τους Διακήρυξη πριν τις εκλογές, έθεσαν ως στόχο «τη δημιουργία ενός ευρύτερου σχήματος, το οποίο θα διεκδικήσει την εκλογική του παρουσία και την ευθύνη της διακυβέρνησης, μέσα από προγραμματικές συγκλίσεις και συνεργασίες».

Εσπευσε να παρουσιάσει το σχήμα τους ως την «ανερχόμενη δημιουργική δύναμη» μέσα στο αστικό πολιτικό σκηνικό, προσθέτοντας ότι «μπορεί να αποτελέσει τη βάση, την "ατμομηχανή", της ευρύτερης συσπείρωσης της πλειοψηφικής δύναμης που θα εγγυηθεί τις προοδευτικές εξελίξεις στη χώρα».

Βάζοντας ως στόχο την παραπέρα «διεύρυνση της Συμπαράταξης με δυνάμεις, κινήσεις και προσωπικότητες του ευρύτερου σοσιαλδημοκρατικού και προοδευτικού χώρου», παρέπεμψε στη συγκρότηση σε πρώτη φάση του Κεντρικού Συντονιστικού Συμβουλίου (έχει την ευθύνη για τη γενικότερη λειτουργία του σχήματος) και ζήτησε στο θέμα της σύνθεσής του, «να υπάρχει η απαραίτητη "ευελιξία"», ώστε να περιλάβει «και άλλα στελέχη του ευρύτερου προοδευτικού χώρου που μπορούν να συμβάλλουν στο εγχείρημά μας, στελέχη που έχουν κοινωνική και πολιτική υπόσταση και καταξίωση».

«Θέλω, για μια ακόμη φορά, να τονίσω ότι οι "πόρτες είναι ανοιχτές" και όποιος κατανοεί την ανάγκη της δημιουργίας ξανά μιας νέας ισχυρής Κεντροαριστεράς, τον καλούμε (έξω και πέρα από πολιτικούς εγωισμούς) να συντονίσει τις προσπάθειές του μαζί μας» πρόσθεσε.

Τέλος, αμφισβητώντας την ικανότητα της κυβέρνησης να διαχειριστεί αποτελεσματικά τα ζητούμενα του κεφαλαίου, την έψεξε ότι «χαρακτηρίζεται από ανεπάρκεια, αναποτελεσματικότητα, αλλά και αμφιθυμία, στο μείζον ζήτημα της προώθησης των μεταρρυθμίσεων και αλλαγών που έχει ανάγκη η χώρα. Αλλαγών που θα πρέπει να διασφαλίσουν ανάπτυξη, επενδύσεις, να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας». Πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός «συμφώνησε το τρίτο και χειρότερο μνημόνιο και έχει χρέος να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις, αλλά και να διαπραγματευτεί ουσιαστικές βελτιώσεις, για τις οποίες ο ίδιος δεσμεύτηκε προεκλογικά», ρίχνοντας κι αυτή με τη σειρά της νερό στο μύλο αποπροσανατολισμού του λαού, ότι τάχα μπορεί να βελτιωθεί το μνημόνιο και μάλιστα μέσα από την εφαρμογή του...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκκλήσεις για «ενότητα», συμμετοχή και στο βάθος «συνεργασίες»(2017-11-16 00:00:00.0)
Τοποθετήσεις και κινήσεις που «δείχνουν» επιτάχυνση διεργασιών(2016-04-05 00:00:00.0)
Μιλά για κυβέρνηση «ευρύτατης συνεργασίας και συναίνεσης»(2015-11-10 00:00:00.0)
Διεκδικεί ρόλο «καταλύτη» στις αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις(2015-09-23 00:00:00.0)
Συνάντηση ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ σε πορεία «ανασύνθεσης»(2014-07-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ