Πέμπτη 12 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
71η ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΕΡΟΜΕΝΗ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ
Ανάληψη αποστολής για τα ευρωενωσιακά μονοπώλια

Βαθαίνει την εμπλοκή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στα ιμπεριαλιστικά σχέδια της ΕΕ η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, επιδιώκοντας τη γεωστρατηγική αναβάθμιση των εγχώριων μονοπωλίων, μέσα και από τη λεγόμενη «στρατιωτική διπλωματία».

Σε αυτή τη βάση, προχτές Τρίτη πραγματοποιήθηκε στη Νέα Σάντα Κιλκίς (έδρα της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας) η τελετή έναρξης της άσκησης «ΤΑΛΩΣ-15». H άσκηση διεξάγεται υπό το Ελληνικό Στρατηγείο Δυνάμεων Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΣΔΕΕ, στη Νέα Σάντα) και αφορά στην «επιχειρησιακή αξιολόγηση» του Σχηματισμού Μάχης της ΕΕ «HELBROC».

Ο «HELBROC» (ή και «Balkan Battlegroup») αποτελεί ένα από τα λεγόμενα battlegroups της ΕΕ. Στη σύνθεσή του συμμετέχουν στρατιωτικές δυνάμεις από Ελλάδα (έχει οριστεί «έθνος πλαίσιο» του Σχηματισμού), Κύπρο, Βουλγαρία, Ρουμανία, αλλά και Ουκρανία, άλλο ένα δείγμα της πρεμούρας των ευρωενωσιακών μονοπωλίων να διεισδύσουν παραπέρα στην Ανατολική Ευρώπη, οξύνοντας την ενδοϊμπεριαλιστική αντιπαράθεση με τα ρωσικά κεφάλαια.

Οπως έγινε γνωστό από το ΓΕΣ, η «ΤΑΛΩΣ-15» αποτελεί «το επιστέγασμα της προετοιμασίας του εν λόγω Σχηματισμού για την έναρξη της περιόδου ετοιμότητας ανάληψης αποστολής για το Α΄ εξάμηνο 2016». Θυμίζουμε ο Σχηματισμός είχε τεθεί σε «ετοιμότητα» να αναλάβει «δράση» όπου τον καλέσουν τα ευρωενωσιακά μονοπωλιακά συμφέροντα και το α' εξάμηνο του 2014.

Θυμίζουμε επίσης ότι η 71 Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία εμπλέκεται και στη Δύναμη Ταχείας Αντίδρασης (NATO Response Force, NRF) του ΝΑΤΟ. Η NRF είναι το στοιχείο - κλειδί του τελευταίου μετασχηματισμού και της τωρινής δομής των δυνάμεων της λυκοσυμμαχίας. Συγκροτήθηκε ώστε να αντιμετωπίζει άμεσα «διεθνείς κρίσεις», από αυτές που υποδαυλίζουν οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένων και των επιχειρήσεων επιβολής της «ειρήνης» σε εμπόλεμες περιοχές, της αποτροπής μαζικής μετανάστευσης, του εμπορικού αποκλεισμού (embargo) και της υποστήριξης αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων. Σε περίπτωση σοβαρής διεθνούς κρίσης, όπου θα εμπλακεί στρατιωτικά το ΝΑΤΟ, η ελληνική συμμετοχή θα γίνει με την 71 Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ