Τρίτη 10 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Μιλά για κυβέρνηση «ευρύτατης συνεργασίας και συναίνεσης»

«Κυβέρνηση ευρύτατης συνεργασίας και συναίνεσης όλων των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων» ζητά, ξανά, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φ. Γεννηματά, προκειμένου τα αστικά κόμματα να «τρέξουν», με τις λιγότερες δυνατές διαφωνίες, τα επόμενα αντιλαϊκά μέτρα.

Ξεκαθαρίζοντας ευθύς εξαρχής, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Αγορά», ότι το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει «μεταρρυθμίσεις που συμβάλλουν στην ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας και του επενδυτικού κλίματος», η Φ. Γεννηματά πρόσθεσε: «Εμείς προεκλογικά και μετεκλογικά ζητήσαμε να υπάρξει κυβέρνηση ευρύτατης συνεργασίας και συναίνεσης όλων των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων».

Με το ίδιο πνεύμα απάντησε στην ερώτηση αν διατίθεται να στηρίξει ή και να συμμετάσχει σε κυβέρνηση μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ: «Οι εκλογές έγιναν πριν από 40 ημέρες. Υπάρχει κυβέρνηση που σχηματίστηκε από τον κ. Τσίπρα και τον κ. Καμμένο. Είναι ανησυχητικό που ρωτάτε κάτι τέτοιο τόσο νωρίς. Σε κάθε περίπτωση εμείς έχουμε πει ξεκάθαρα: Κυβερνητικό δεκανίκι δεν πρόκειται να γίνουμε. Η Ελλάδα δεν χρειάζεται ευκαιριακές συμμαχίες. Χρειάζεται ευρύτατη συμφωνία των πολιτικών δυνάμεων γύρω από ένα σχέδιο με προοδευτικό πρόσημο. Ενα σχέδιο που θα ενώσει κόμματα και κοινωνία για να βγούμε από την κρίση».

Και δράση για τον κεντροαριστερό αστικό πόλο

Παραπέρα, και στην κόντρα τους με το Ποτάμι για το ποιος μπορεί να ανταποκριθεί καλύτερα στο ρόλο του τρίτου, εναλλακτικού αστικού πόλου, απάντησε ως εξής στην ερώτηση «γιατί δεν απευθύνετε πρόσκληση στο κόμμα του Στ. Θεοδωράκη, στο πλαίσιο ανασυγκρότησης της εγχώριας σοσιαλδημοκρατίας»: «Η Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ είναι ο εναλλακτικός πόλος. Η προσπάθεια ήταν επιτυχημένη. Το πρώτο βήμα έγινε. Μετά τις εκλογές η αναγκαιότητα και το ενδιαφέρον των πολιτών είναι ακόμη μεγαλύτερο γιατί όλοι κατανοούν ότι σε αυτή την προοπτική βρίσκεται η μόνη σοβαρή διέξοδος για τη χώρα. Η ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς δεν αφορά μια χούφτα στελεχών αλλά την κοινωνία. Δεν εξαντλείται σε συνεννοήσεις κορυφής, απαιτεί προτάσεις και λύσεις».

Στον ίδιο καμβά, και προς αναζήτηση τέτοιων προτάσεων και λύσεων αναθέρμανσης της εγχώριας καπιταλιστικής οικονομίας, πρόσθεσε ότι το σχήμα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης προχωρά σε «Προγραμματική συνδιάσκεψη στους πρώτους μήνες του 2016 όπου καλούμε όλα τα κόμματα, τις κινήσεις και τα πρόσωπα που αισθάνονται ότι ανήκουν στο χώρο, να συμμετέχουν. Να βρούμε αυτά που μας ενώνουν. Να εκφράσουμε το δημοκρατικό σοσιαλισμό, το μεταρρυθμιστικό κέντρο και τη σοσιαλδημοκρατία».

  • Αγνωστοι βεβήλωσαν τον τάφο του Ανδρέα Παπανδρέου που βρίσκεται στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών, πετώντας μπογιές επάνω στο μάρμαρο. Με ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ αναφέρει: «Η βεβήλωση της μνήμης του Ανδρέα Παπανδρέου μπορεί να γίνει μόνο μέσα στο σκοτάδι. Οσο και αν προσπαθούν οι γνωστοί άγνωστοι, το έργο του Ανδρέα θα παραμένει ανεξίτηλο στη σκέψη και στην καρδιά εκατομμυρίων Ελλήνων. Οσες άνανδρες πράξεις και αν επιχειρήσουν, ο Ανδρέας Παπανδρέου θα έχει την θέση που του αρμόζει στην ελληνική ιστορία».

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ