Τρίτη 10 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΤΑΜΙ
Προσώρας «αντιπολίτευση προτάσεων» και βλέπουμε...

Διακριτό ρόλο απέναντι, από τη μια στον ΣΥΡΙΖΑ, και από την άλλη στο ΠΑΣΟΚ, επιχειρούν να κατοχυρώσουν, στην παρούσα φάση, στο Ποτάμι. Ταυτόχρονα, επιμένουν ότι χρειάζονται «κυβερνητικές συμμαχίες του 51%», ώστε να περάσουν οι καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις με την ευρύτερη δυνατή συναίνεση.

Είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκης, σε συνέντευξή του στον ιστότοπο «liberal.gr»: «Υποστηρίξαμε την στροφή του κ. Τσίπρα στην Ευρώπη. Σκέφτεστε να μην το είχαμε κάνει; Να του είχαμε πει "όχι", τότε που ζητούσε εναγωνίως κάποια στήριξη; Αν το Ποτάμι έλεγε "όχι", τι πιστεύετε ότι θα έλεγε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ; Κάναμε λοιπόν αυτό που έπρεπε. Κρατήσαμε τη χώρα στο ευρώ. Δεν είμαστε εδώ όμως για να νταντεύουμε τον πρωθυπουργό. Τώρα είναι μόνος του με την παρέα του και τους συνεταίρους του. Εμείς θα είμαστε η αντιπολίτευση. Των προτάσεων όμως, όχι των κραυγών».

Ερωτώμενος για το ποια κυβερνητική λύση έχει ανάγκη σήμερα η «χώρα», κι αν θα είναι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - Ποταμιού - ΠΑΣΟΚ, απάντησε: «Το τι θα κάνει το ΠΑΣΟΚ είναι δικό του θέμα. Εμείς είμαστε ξεκάθαροι. Το 4% δεν αφήνει περιθώρια επηρεασμού των κυβερνητικών αποφάσεων. Σε αυτή τη Βουλή λοιπόν θα είμαστε αντιπολίτευση. Γνωρίζουμε όμως ότι η χώρα δεν θα αλλάξει αν δεν υπάρξουν μεγάλες συμμαχίες. Οι κυβερνήσεις του 40% του εκλογικού σώματος, δηλαδή του 20% του ελληνικού λαού, δεν θα αλλάξουν την πορεία της χώρας. Αλλά για να υπάρξουν συμμαχίες του 51% πρέπει να υπάρξουν ηγέτες με ανοιχτό πνεύμα. Και αυτοί αναζητούνται».

Στην ερώτηση, τέλος, γιατί αρνείται τη συμμαχία με το ΠΑΣΟΚ, απάντησε υποστηρίζοντας ότι το Ποτάμι είναι «η συμμαχία των δυνάμεων που θέλουν να συγκρουσθούν με τον κρατισμό, την αναξιοκρατία, τις πελατειακές σχέσεις, τον αναχρονισμό. Το ΠΑΣΟΚ, αν εξαιρέσεις κάποια πρόσωπα, υπηρέτησε για δεκαετίες όλα αυτά που σήμερα μας κάνουν να ασφυκτιούμε».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ