Τρίτη 10 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κατάθεση Γ. Πανούση και αντιπαραθέσεις με Μαξίμου

Στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτ. Κουτζαμάνη, κατέθεσε χτες ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γ. Πανούσης, σχετικά με τις καταγγελίες που έκανε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα». Στην εν λόγω συνέντευξη, ο Γ. Πανούσης έκανε λόγο για απειλές πολιτικής και φυσικής εξόντωσής του, στο οποίο ανέφερε ότι πρωταγωνιστούν όχι μόνο άνθρωποι του υπόκοσμου από το χώρο των ποινικών και της λεγόμενης τρομοκρατίας, αλλά και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που όπως άφησε να εννοηθεί, αυτά έχουν σχέση με τους προηγούμενους. Αφήνει επίσης να εννοηθεί ότι γνώστης όλου του παρασκηνίου είναι και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας, τον οποίο ευχαρίστησε, επειδή τον απομάκρυνε από το πόστο του «για να τον προστατεύσει».

Μετά τη δημοσιοποίηση των καταγγελιών του Γ. Πανούση, ακολούθησε έντονη αντίδραση και αντιπαράθεση με την κυβέρνηση. Ειδικότερα, πηγές του Μεγάρου Μαξίμου ανέφεραν προχτές ότι «οι καταγγελίες που διατυπώνει δημοσίως ο κ. Πανούσης, είναι εξαιρετικά σοβαρές για να τις περιφέρει στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αντί να τις καταθέσει, επισήμως και με κάθε λεπτομέρεια, στη Δικαιοσύνη».

Χτες, μετά την κατάθεσή του στην εισαγγελέα, ο Γ. Πανούσης δήλωσε ότι «κατέθεσα το σύνολο των στοιχείων για να κάνει η εισαγγελέας τη δική της αξιολόγηση» και επισήμανε πως κατά τη δική του άποψη προκύπτουν ποινικές ευθύνες. Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ κατέθεσε χτες επίσης και στην εισαγγελέα διαφθοράς Ελένη Ράικου, αυτήν τη φορά σχετικά με τις καταγγελίες του σχετικά με κρούσματα διαφθοράς στην ΕΛ.ΑΣ. Εξερχόμενος, δήλωσε πως προσέθεσε διαφωτιστικά στοιχεία στην εισαγγελική έρευνα που αφορά εμπλοκή λιμενικών, στελεχών της ΕΥΠ και ενδεχόμενα αστυνομικών σε κυκλώματα που εκμεταλλεύονται μετανάστες.

Το βράδυ και μετά τη διαρροή στα ΜΜΕ απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών που φέρονται να περιλαμβάνονται στην κατάθεση του Γ. Πανούση στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, άνοιξε νέος γύρος αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ. Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Ολγα Γεροβασίλη, ανέφερε ότι «ο κ. Πανούσης θα πρέπει να αποδείξει τους ισχυρισμούς του και να εξηγήσει γιατί επί επτά μήνες δεν ενημέρωσε ούτε τη Δικαιοσύνη ούτε την κυβέρνηση για όλα αυτά που σήμερα καταγγέλλει. Αντ' αυτού μοιράζει "διαλόγους" στα μέσα ενημέρωσης. Πρέπει ακόμα να εξηγήσει γιατί ως αρμόδιος υπουργός και πολιτικός προϊστάμενος τόσο της ΕΥΠ όσο και της Αντιτρομοκρατικής δεν έδρασε άμεσα εφόσον εκτιμούσε ως σοβαρές και αξιόπιστες τις πληροφορίες στις οποίες σήμερα αναφέρεται». Αντίστοιχα, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει πως «αδυνατούμε να κατανοήσουμε τους λόγους για τους οποίους ένας πρώην υπουργός δημοσιοποιεί εκ των υστέρων τόσο σοβαρές καταγγελίες» και αναφέρει ότι «οι κατηγορίες περί δήθεν διασύνδεσης στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία δεν είναι απλώς αστείες, αλλά χυδαίες και προσβλητικές και θα αντιμετωπιστούν ως τέτοιες».

Νωρίτερα, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ν. Παρασκευόπουλος, ανέφερε ότι οι απειλές που τού είχε γνωστοποιήσει στο παρελθόν ο Γ. Πανούσης δεν ήταν αποδείξιμες, ενώ υπογράμμισε ότι και ο ίδιος έχει δεχθεί απειλές, υποστηρίζοντας ότι έχει στοχοποιηθεί.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ