Τρίτη 10 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΝΕΟΛΑΙΑ
Ημερίδα για τη ζωή και το έργο του Aϊνστάιν

Eurokinissi

Ημερίδα για τη ζωή και το έργο του Αϊνστάιν, διοργανώνουν η Τομεακή Οργάνωση ΑΕΙ - ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και η Περιφερειακή Οργάνωση ΑΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ, σήμερα Τρίτη, στις 5 μ.μ., στην αίθουσα Α31 του Τμήματος Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, τιμώντας την επιστημονική συνεισφορά του Αϊνστάιν και την προσφορά του στους κοινωνικούς αγώνες.

Θέμα της ημερίδας είναι: «100 χρόνια από τη γενική θεωρία της σχετικότητας, 60 χρόνια από το θάνατο του Αϊνστάιν».

Στην ημερίδα θα παρουσιασθούν θεματικές εισηγήσεις:

«Μια σύντομη ιστορία της βαρύτητας», από τον Χαράλαμπο Βάρβογλη, καθηγητή Τμήματος Φυσικής ΑΠΘ.

«Η Γενική Θεωρία της Σχετικότητας - Πώς άλλαξε τον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο», από τονΚώστα Κόκκοτα, καθηγητή Τμήματος Φυσικής Πανεπιστημίου του Tubingen.

«Είναι η Γενική Θεωρία της Σχετικότητας η τελική απάντηση; Τι δεν γνωρίζουμε ακόμα για τη βαρύτητα;», από τονΓεώργιο Λαζαρίδη, ομότιμο καθηγητή Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων και Μηχανικών Υπολογιστών του ΑΠΘ.

«Η κριτική του Einstein στη σχολή της Κοπεγχάγης», από τονΔημήτρη Σκόρδο, Φυσικό, υπ. Διδάκτορα Παιδαγωγικού Τμήματος ΕΚΠΑ.

«Albert Einstein: Το ιστορικό πλαίσιο διαμόρφωσης του επιστημονικού του έργου και η στάση του απέναντι στους κοινωνικούς αγώνες», από τονΝίκο Μπάστα, Διδάκτορα Φυσικής ΑΠΘ.

«Ο ρόλος του επιστήμονα, χθες, σήμερα, αύριο», από τονΟδυσσέα Μαάιτα, Διδάκτορα Φυσικής ΑΠΘ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ