Παρασκευή 6 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Προκαλεί η ΕΕ εξωραΐζοντας τις ΜΚΟ

«Η Επιτροπή γνωρίζει το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν οι ΜΚΟ όσον αφορά την αρωγή στην αντιμετώπιση των κοινωνικών προβλημάτων στην Ελλάδα». Ετσι απάντησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε Ερώτηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, σχετικά με τη δραστηριότητα των λεγόμενων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ), που συνοδεύεται με κλείσιμο ή υπολειτουργία κρατικών δομών, κοινωνικών υπηρεσιών και παράδοσή τους στο μεγάλο κεφάλαιο, πλήττοντας τους εργαζόμενους και τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα.

«Κάπως έτσι η ΕΕ», τονίζει η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, «επιβεβαιώνει στην ουσία το ρόλο που διαδραματίζουν πλέον οι ΜΚΟ, που χρηματοδοτούνται μέσα από μια σειρά δράσεις και προγράμματα της ΕΕ και των κυβερνήσεων, αφού τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες χώρες της ΕΕ, είναι πλέον εμφανές ότι πληθαίνουν σαν τα μανιτάρια οι ΜΚΟ, υποκαθιστώντας ολοένα και περισσότερες κρατικές δομές και υπηρεσίες που κλείνουν, υπολειτουργούν ή ιδιωτικοποιούνται. Την ίδια στιγμή, οι εργαζόμενοι καλούνται να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για υπηρεσίες που έπρεπε να είναι αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν.

Είναι χαρακτηριστική η εμπλοκή των ΜΚΟ στην υποδοχή προσφύγων και μεταναστών, την οποία έχουν αναλάβει σε μεγάλο βαθμό, αποτελώντας απόδειξη ότι η ΕΕ και η μεταναστευτική της πολιτική που στηρίζει και προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, απορρίπτει τη διαμόρφωση ουσιαστικών κρατικών υποδομών υποδοχής και ανθρώπινης φιλοξενίας. Οι ΜΚΟ λειτουργούν επίσης ως "εργοδότες" στα πεντάμηνα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας των δήμων, αμείβοντας τους εργαζόμενους με ψίχουλα και βάζοντάς τους να δουλεύουν χωρίς δικαιώματα.

Μόνη διέξοδος για το λαό είναι να αποκαλύψει με την πάλη του το ρόλο της ΕΕ, που χρησιμοποιεί και πριμοδοτεί τις ΜΚΟ υπηρετώντας τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Να διεκδικήσει πλήρεις, σύγχρονες και αποκλειστικά δωρεάν κρατικές υπηρεσίες και δομές Κοινωνικής Πρόνοιας, χωρίς καμία παρέμβαση ΜΚΟ ή επιχειρήσεων».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ