Πέμπτη 5 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΚΑΪΡΟ.-- Εξι άτομα σκοτώθηκαν και άλλα δέκα τραυματίστηκαν μετά από επίθεση με παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο, έξω από αστυνομική λέσχη στην αιγυπτιακή πόλη Ελ Αρίς, πρωτεύουσα της επαρχίας του Βόρειου Σινά, κοντά στο σημείο που συνετρίβη το ρωσικό αεροσκάφος.

ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 15 τραυματίστηκαν μετά από βομβιστική επίθεση κοντά σε αστυνομικό τμήμα της πόλης Ντιμπίς στο Κιρκούκ του ιρακινού Κουρδιστάν. Η επίθεση, που αποδίδεται στο «Ισλαμικό Κράτος» σύμφωνα με όλα τα ρεπορτάζ, χαρακτηρίστηκε από τις «σχετικά σπάνιες».

ΤΖΑΚΑΡΤΑ.-- Το διεθνές αεροδρόμιο στο Μπαλί έκλεισε εξαιτίας των συχνών (μικρών σε ένταση προς το παρόν) εκρήξεων στο ηφαίστειο Ριντζάνι, που βρίσκεται βέβαια σε γειτονικό νησί. Κλειστά θα μείνουν (τουλάχιστον) μέχρι σήμερα και τα αεροδρόμια Νούραχ Ράι στο Μπαλί και Σελαπάρανγκ στη Δυτική Νουσά Τενγκαρά.

ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ.-- Τριάντα άτομα σκοτώθηκαν και άλλα 35 τραυματίστηκαν μετά από πτώση λεωφορείου σε χαράδρα στο Νεπάλ, 80 χλμ. βόρεια της πρωτεύουσας Κατμαντού, την Τρίτη. Εκπρόσωποι της αστυνομίας δήλωσαν ότι το λεωφορείο είχε περισσότερους επιβάτες από ό,τι έπρεπε, ορισμένοι δε κάθονταν μέχρι και στην οροφή του.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ