Τετάρτη 4 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Συμπορευτείτε με τον αγώνα του λαού για διέξοδο από την κρίση σε όφελός του

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για στρατιωτικούς, αστυνομικούς, πυροσβέστες, λιμενικούς, εν ενεργεία και απόστρατους

Το εξώφυλλο της 4σέλιδης ανακοίνωσης που κυκλοφόρησε το ΚΚΕ
Το εξώφυλλο της 4σέλιδης ανακοίνωσης που κυκλοφόρησε το ΚΚΕ
Σε στρατιωτικούς, αστυνομικούς, πυροσβέστες, λιμενικούς, εν ενεργεία και απόστρατους, που μαζί με όλο το λαό υφίστανται τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, της ΕΕ, του ΔΝΤ και του κεφαλαίου, απευθύνεται το ΚΚΕ, με ανακοίνωση που εξέδωσε, στην οποία μεταξύ των άλλων σημειώνει: «Ιδιαίτερα σε εσάς υποσχέθηκαν ότι θα εξαιρεθείτε από τα μέτρα, λόγω των ειδικών μισθολογίων. Ο πέλεκυς, όμως, των περικοπών έπεσε βαρύς στους μισθούς, τις συντάξεις και τα επιδόματά σας. Σας έταξαν εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ, επαναφορά των μισθών και των συντάξεών σας στα προ περικοπών επίπεδα και τελικά όχι μόνο αποδείχτηκαν ψέματα, αλλά με τα νέα μέτρα του μνημονίου ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, γενικεύεται η επιδρομή ενάντια στα δικαιώματά σας.

Ολα αυτά αποδεικνύουν ότι η περιβόητη ανάπτυξη που ευαγγελίζονται η κυβέρνηση, η ΕΕ, το κεφάλαιο, προϋποθέτει το τσάκισμα των δικαιωμάτων του λαού. Μήτρα αυτής της κατάστασης είναι το καπιταλιστικό σύστημα που ζούμε, η ΕΕ, το ΝΑΤΟ, όπου με τη συμφωνία και των κυβερνήσεων συναποφασίζονται οι πολιτικές που ματώνουν τους λαούς», τονίζεται.

Ιδιαίτερη αναφορά στην ανακοίνωση γίνεται στους οξύτατους ανταγωνισμούς που γεννάει το βάθεμα της κρίσης για το μοίρασμα των αγορών και οδηγούν σε νέους πολέμους. «Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι η προσφυγιά, η φτώχεια, η μετανάστευση. Η ελληνική άρχουσα τάξη συμμετέχει ενεργά στα σχέδια επέμβασης στην ευρύτερη περιοχή, για να αναβαθμίσει το γεωπολιτικό της ρόλο και να διασφαλίσει μερίδιο στους εγχώριους μονοπωλιακούς ομίλους από τον έλεγχο των αγορών» υπογραμμίζεται και επιπλέον σημειώνεται η επικίνδυνη κατάσταση που διαμορφώνεται στην ευρύτερη περιοχή και η ευθύνη της κυβέρνησης για την ενεργή συμμετοχή σε επικίνδυνους για το λαό ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς, που εμπλέκουν ακόμα περισσότερο και τις Ενοπλες Δυνάμεις της χώρας στο ΝΑΤΟ.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει ανοίξει τη συζήτηση για τη συνδιαχείριση του Αιγαίου. Προωθείται σχέδιο της ΕΕ για κοινές περιπολίες στο Αιγαίο, με την ομπρέλα του Frontex, που αποκτά αρμοδιότητες στα χερσαία και θαλάσσια σύνορα της Ελλάδας ως εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης. Σε αυτά τα πλαίσια αυξάνεται η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο, με διαρκείς παραβιάσεις των ελληνικών εναέριων και θαλάσσιων συνόρων, τις "γκρίζες ζώνες", ενώ η Τουρκία, με την ενθάρρυνση των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, αμφισβητεί ευθέως τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Μνεία γίνεται και στις ευθύνες των άλλων κομμάτων που κινούνται στο δρόμο της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, όπως και στη Χρυσή Αυγή, που «ενώ δημαγωγεί για τα προβλήματα του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, υποστηρίζει τη συμμετοχή της χώρας μας στο ΝΑΤΟ, την ΕΕ, σε πολέμους ενάντια σε άλλους λαούς».

Στήριξη του ΚΚΕ στα δίκαια αιτήματα του προσωπικού των ΕΔ και των ΣΑ

Οπως τονίζεται και στην ανακοίνωση, το ΚΚΕ εκφράζει την υποστήριξή του στα δίκαια αιτήματα των ανδρών και γυναικών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, για:

  • Πλήρη αποκατάσταση των μισθών, συντάξεων και του εφάπαξ στα επίπεδα του 2009. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης. Να γίνει πλήρης εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ.
  • Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Κάλυψη με κρατική χρηματοδότηση του συνόλου των απωλειών των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων και των απωλειών από το κούρεμα (PSI).
  • Κατάργηση της νομοθεσίας που ανοίγει το δρόμο στην ιδιωτικοποίηση της Ασφάλισης με τη μετατροπή των επικουρικών ταμείων σε επαγγελματικά - αυτοδιαχειριζόμενα.
  • Να σταματήσει η παραβίαση του ωραρίου υπηρεσίας με καθιέρωση εβδομαδιαίου προγραμματισμού υπηρεσιών.
  • Αμοιβή της νυχτερινής υπηρεσίας, των υπερωριών και των αργιών όπως ορίζει η νομοθεσία για τους δημόσιους υπαλλήλους.
  • Εχουμε ζητήσει να στελεχωθούν επαρκώς οι υπηρεσίες που σχετίζονται με τη διάσωση, την υποδοχή, την περίθαλψη και τη μετακίνηση των προσφύγων - μεταναστών με ασφάλεια προς τις χώρες προορισμού τους.

«Το ΚΚΕ», καταλήγει η ανακοίνωση, «θεωρεί ότι πρέπει να μπει φραγμός στην αντιλαϊκή λαίλαπα των μέτρων της κυβέρνησης και της ΕΕ (...) Εχετε κάθε συμφέρον να συμπορευτείτε με τον αγώνα του λαού μας για διέξοδο από την κρίση σε όφελός του (...) Το ΚΚΕ ποτέ δε σας ταύτισε με τον κατασταλτικό χαρακτήρα των σωμάτων στα οποία υπηρετείτε. Η συντριπτική πλειοψηφία σας είστε παιδιά του λαού (...) Η θέση σας δεν είναι απέναντι στο λαό που διεκδικεί και αγωνίζεται, είναι μαζί του».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ