Τετάρτη 4 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Ενταφιάζει» την απάτη των «ισοδύναμων», κλιμακώνει την αντιλαϊκή επίθεση

Θα προχωρούσαμε σε ένταση της φοροληστείας σε βάρος των αγροτών ακόμα και χωρίς μνημόνιο, παραδέχεται η κυβερνητική εκπρόσωπος

«Να σας πω. Δεν έχουμε πει ψέματα στον ελληνικό λαό. Εχουμε πει τους στόχους μας στον ελληνικό λαό. Εχουμε κάνει κάποιες υπερεκτιμήσεις (...) δεν ψάχνουμε για όλα τα κακά ισοδύναμα σε αυτή τη χρονική στιγμή και αυτό θα ήταν λάθος να το κάνουμε και θα αναιρούσαμε τη φύση αυτής καθαυτής της συμφωνίας...». Με τη φράση αυτή, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Ολγα Γεροβασίλη, μιλώντας χτες στον ΑΝΤ1, ουσιαστικά «ενταφίασε» τις κάλπικες προσδοκίες που καλλιεργούσε το προηγούμενο διάστημα στο λαό η ίδια η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, περί κάποιας ανακούφισης από την εντεινόμενη αντιλαϊκή επίθεση, που θα ερχόταν τάχα με τα περιβόητα «ισοδύναμα». Πλέον, η κυβέρνηση διαβεβαιώνει σε όλους τους τόνους το εγχώριο κεφάλαιο ότι θα συνεχίσει να προχωρά χωρίς χρονοτριβή στην υλοποίηση όλων των αντιλαϊκών μέτρων και αναδιαρθρώσεων που προβλέπονται στο μνημόνιο που υπέγραψε για λογαριασμό του.

Εσπευσε, μάλιστα, να προσθέσει πως η επιλογή ήταν «ή μνημόνιο ή χρεοκοπία», θέτοντας εκβιαστικά και κάλπικα διλήμματα στο λαό, προκειμένου να επιτυγχάνεται η υποταγή του στην πολιτική που τον τσακίζει. «`Η συμφωνία, με κάποιους δυσμενείς όρους (σ.σ. έτσι ξεπέταξε τη «χιονοστιβάδα» μέτρων που πλακώνει το λαό!) ή grexit με άτακτη χρεοκοπία και ό,τι αυτό σημαίνει για τη χώρα μας. Αυτό ήταν το σκληρό δίλημμα. Επρεπε να πάρουμε την ευθύνη να στηρίξουμε, να κρατήσουμε τη χώρα όρθια εκείνη τη στιγμή, αποδεχόμενοι και μέτρα που δεν είναι ούτε της λογικής μας ούτε της άποψής μας», δήλωσε, δείχνοντας ότι κάποια προπαγανδιστικά παραμύθια συνεχίζονται, όπως το ότι η κυβέρνηση δε συμφωνεί τάχα με τα αντιλαϊκά μέτρα... που η ίδια υλοποιεί!

Ζήτησε μάλιστα και... πίστωση χρόνου απ' το λαό, προκειμένου να προχωρήσουν οι αντιλαϊκοί σχεδιασμοί όπως υπαγορεύονται απ' τις ανάγκες του κεφαλαίου, υποστηρίζοντας ότι «χρειάζεται ένα βάθος χρόνου (...) να τελειώσουμε τα μεγάλα ζητήματα της παρούσης (...) Ο Νοέμβριος είναι ένας μήνας με τη διαχείριση όλων των μεγάλων ζητημάτων, "κόκκινα" δάνεια, πρώτη κατοικία, Ασφαλιστικό, προαπαιτούμενα, ΦΠΑ, της Εκπαίδευσης, αγρότες (...) πρέπει να είμαστε συνεπείς... Γιατί πρέπει να είμαστε συνεπείς; Για να φτάσουμε και στη μεγάλη συζήτηση (...) για να ανοίξει η συζήτηση για το ελληνικό χρέος».

Πλήρης στοχοπροσήλωση της συγκυβέρνησης στο αντιλαϊκό μπαράζ

Το γεγονός ότι η σκοπιά απ' την οποία η κυβέρνηση καταπιάνεται με τα ζητήματα αυτά δεν είναι βεβαίως αυτή των λαϊκών συμφερόντων, προκύπτει κι απ' τη συνέχεια της συνέντευξης της Ολ. Γεροβασίλη, όπου παραδέχτηκε ότι:

-- Τα «κόκκινα» δάνεια γίνεται προσπάθεια να διευθετηθούν μέσα απ' την ίδρυση ενδιάμεσου φορέα, ο οποίος θα καθορίζει για κάθε εργατικό - λαϊκό νοικοκυριό τα ποσά που θα πρέπει να κόβει το λαιμό του (δηλαδή και τις πιο στοιχειώδεις ανάγκες του) για να τα βρίσκει και να τα πληρώνει στις τράπεζες.

-- Καμία εγγύηση δεν υπάρχει για συντάξεις και ασφαλιστικά δικαιώματα, καθώς ανοίγουν το Ασφαλιστικό με διάθεση ανατροπής όλων των έως σήμερα δεδομένων, στο όνομα των «παθογενειών σαράντα ετών» και με το «επιχείρημα» ότι «το ασφαλιστικό σύστημα μέχρι το 2018 καταρρέει, εάν δεν υπάρξει ένα καινούργιο σύστημα».

-- Η άγρια φορολόγηση των αγροτών όχι μόνο θα προχωρήσει σύμφωνα με όσα προβλέπει το μνημόνιο, αλλά, όπως λέει χαρακτηριστικά η Ολ. Γεροβασίλη - αντιγράφοντας αντίστοιχες δηλώσεις υπουργών και της προηγούμενης συγκυβέρνησης της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ - «θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί και χωρίς τη συμφωνία»...

Το μόνο που μπόρεσε να υποσχεθεί η κυβερνητική εκπρόσωπος, ήταν... μέτρα διευκόλυνσης της αποπληρωμής των χαρατσιών. Χαρακτήρισε δε τη ρύθμιση των εκατό δόσεων (την οποία η συγκυβέρνηση άλλαξε πρόσφατα επί το ακόμα αντιλαϊκότερο, με υψηλότερους τόκους, ένταση των εκβιασμών για την καταβολή των δόσεων κ.ά.) σαν το πιο «επιτυχημένο μέτρο της προηγούμενης κυβέρνησης» και πρόσθεσε ότι «τέτοια μέτρα, πραγματικά, δίνουν λύση»!


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ