Τετάρτη 4 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Νέες διαδηλώσεις μαθητών και φοιτητών αύριο
  • Στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια το αγωνιστικό ραντεβού στην Αττική. Διαδηλώσεις και σε άλλες πόλεις
  • Συντονιστικά μαθητών το Σάββατο σε Αθήνα και Πειραιά

Με τοπικές κινητοποιήσεις σε δημαρχεία, περιφέρειες, αλλά και στο υπουργείο Παιδείας συνεχίζουν σήμερα τον αγώνα τους οι μαθητές στην Αττική, ενώ το νέο μεγάλο αγωνιστικό τους ραντεβού θα είναι αύριο Πέμπτη, που θα διαδηλώσουν μαζί με τους φοιτητές και σπουδαστές στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια.

Η μαζικότητα, η μαχητικότητα και η ζωντάνια των μαθητικών κινητοποιήσεων της περασμένης Δευτέρας, σε πάνω από 30 πόλεις, έδωσαν τον τόνο για συνέχεια, κλιμάκωση και συντονισμό. Στη Θεσσαλονίκη, ήδη μαζεύτηκε το Συντονιστικό των μαθητών μετά την κινητοποίηση της Δευτέρας και αποφάσισε συμμετοχή στις κινητοποιήσεις στις 5 Νοέμβρη και στην απεργία στις 12/11 ως κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Στην Αττική, θα γίνουν μεγάλες συναντήσεις συντονισμού σε Αθήνα και Πειραιά, το Σάββατο 7 Νοέμβρη. Συγκεκριμένα, στην Αθήνα θα γίνει Συντονιστικό των σχολείων με τη συμμετοχή των εκλεγμένων σε 5μελή και 15μελή και όσων άλλων θέλουν στις 4.30 μ.μ., στο 2ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας, ενώ για τα σχολεία του Πειραιά το ραντεβού είναι στις 5.30 μ.μ., στην πλατεία Κοραή (στο σκάκι).

Οι μαθητές διεκδικούν άμεσα:

  • Το υπουργείο και η κυβέρνηση να εξασφαλίσουν ΤΩΡΑ χρηματοδότηση για να λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία. Να αντιμετωπιστούν τα κενά, οι ελλείψεις σε καθηγητές, να δοθούν λεφτά για αναλώσιμα, υποδομές και ό,τι άλλο χρειάζεται για να λειτουργήσουν τα σχολεία. Να δοθούν όλα τα βιβλία που λείπουν. Ούτε 1 ευρώ από την τσέπη των γονιών τους για τη μόρφωσή τους. Να δοθεί δωρεάν το βιβλίο των Αγγλικών.
  • Να μη στοιβάζονται στις τάξεις, να μην καταργούνται - συγχωνεύονται σχολεία και τμήματα. Κάθε τμήμα να έχει 20 μαθητές για να μπορεί να γίνεται μάθημα.
  • Δωρεάν και ασφαλής μεταφορά για όλους τους μαθητές, όλες τις ώρες της μέρας. Ενα γεύμα για όλους τους μαθητές.


Παράλληλα, προβάλλουν αιτήματα για το πώς θέλουν το σχολείο, πραγματικά δημόσιο και δωρεάν, κόντρα στα μνημόνια και τους αντιεκπαιδευτικούς νόμους, προβάλλουν αιτήματα για το εξεταστικό, για τις ειδικότητες των ΕΠΑΛ και άλλα.

Αντίστοιχα, αγωνιστική κινητικότητα σημειώνεται και στις σχολές πανεπιστημίων και ΤΕΙ της Αττικής, με πολλούς Φοιτητικούς και Σπουδαστικούς Συλλόγους να έχουν πάρει αποφάσεις για την αυριανή διαδήλωση το μεσημέρι στα Προπύλαια. Συγκεκριμένα, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι: Μαθηματικού, Γεωλογικού, Νηπιαγωγών, Δασκάλων, Τούρκικων Σπουδών, Οικονομικών Επιστημών, Ιατρικής, Νοσηλευτικής, Ιστορικού - Αρχαιολογικού, Επικοινωνίας και ΜΜΕ, Γεωπονικού, Φοιτητικής Εστίας Αθηνών και Νέας Φοιτητικής Εστίας ΕΜΠ. Επίσης, οι Σπουδαστικοί Σύλλογοι: ΣΓΤΚΣ ΤΕΙ Αθήνας, Νοσηλευτικής ΤΕΙ Αθήνας, ΣΤΕΦ ΤΕΙ Πειραιά και ΑΣΠΑΙΤΕ.

Σε άλλες πόλεις

Ανάλογες φοιτητικές και σπουδαστικές συγκεντρώσεις με τη συμμετοχή και των μαθητών διοργανώνονται και σε άλλες πόλεις.

  • Σήμερα γίνεται κινητοποίηση στο Βόλο, στις 11 π.μ., στο Θόλο.
  • Αύριο Πέμπτη, σε:

Θεσσαλονίκη, στις 12 το μεσημέρι, στο Αγαλμα του Βενιζέλου.

Πάτρα, στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Γεωργίου.

Γιάννενα, στις 12 το μεσημέρι, στη Νομαρχία.

Ξάνθη, στις 6.30 μ.μ., στα προκάτ.

Ηράκλειο Κρήτης, στη 1 μ.μ., στην πλατεία Ελευθερίας.

Χανιά, στις 11 π.μ., στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς.

Χαλκίδα, στις 12.30 μ.μ., στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Λάρισα, στις 12 το μεσημέρι, στη Διοίκηση του ΤΕΙ.

  • Την Παρασκευή 6 Νοέμβρη, στην Κομοτηνή, στις 6.30 μ.μ., στην παλιά Νομική.

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org