Τετάρτη 4 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Να σταματήσει η ποινικοποίηση των μαθητικών αγώνων

Να σταματήσουν άμεσα οι απειλές και η ποινικοποίηση των αγώνων των μαθητών και να καταργηθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, απαιτεί το ΚΚΕ με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον υπουργό Παιδείας.

Στο κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης που υπογράφει ο βουλευτής του Κόμματος, Γιάννης Γκιόκας αναφέρεται συγκεκριμένα:

«Με σχετικό έγγραφο προς τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης, η Διευθύνουσα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ζητά τη λήψη μέτρων για την αποτροπή αγωνιστικών κινητοποιήσεων των μαθητών που διεκδικούν λύσεις στα προβλήματα της Παιδείας, με την απειλή ότι η "κατάληψη σχολικών συγκροτημάτων και διακοπή λειτουργίας των σχολείων συνιστά αξιόποινη πράξη και διώκεται αυτεπάγγελτα έχοντας σαν τιμωρία ποινή φυλάκισης 6 μήνες έως 5 έτη".

Σε αυτήν την προσπάθεια τρομοκράτησης, εντάσσει και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, μέσω των οποίων, οι γονείς λαμβάνουν το εν λόγω έγγραφο, από το οποίο ενημερώνονται ότι "σε περίπτωση που παραλείπουν να αποτρέψουν τα ανήλικα τέκνα τους - μαθητές, από τη διάπραξη του παραπάνω αδικήματος, τελούν την αυτεπαγγέλτως διωκόμενη αξιόποινη πράξη της παραμέλησης της εποπτείας ανηλίκων". Μάλιστα, οι γονείς υποχρεώνονται να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους, να το υπογράψουν και να το επιστρέψουν, ώστε να αποδεικνύεται ότι έλαβαν γνώση.

Με τη συγκεκριμένη παρέμβαση επιδιώκεται να σταματήσει κάθε αγωνιστική πρωτοβουλία σε μια περίοδο που υπάρχει διακοπή λειτουργίας των σχολείων με ευθύνη της ίδια της πολιτείας λόγω έλλειψης σχολικών κτιρίων και αιθουσών, έλλειψης βιβλίων και εκπαιδευτικών, σταμάτημα της μεταφοράς των μαθητών και μετακύλιση του κόστους στο ήδη λεηλατημένο λαϊκό εισόδημα κ.ά. Οταν οι μαθητές στοιβάζονται σε 30άρια τμήματα, σε σχολικά κτίρια ασυντήρητα, βορά της κάθε "φιλεύσπλαχνης" επιχειρηματικής χορηγίας, αρκετοί από αυτούς υποσιτιζόμενοι, επειδή οι γονείς τους χτυπιούνται από την καπιταλιστική οικονομική κρίση και τις ασκούμενες κυβερνητικές πολιτικές.

Είναι γνωστό με τη διαβόητη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που θεσπίστηκε από το ΠΑΣΟΚ και κυρώθηκε με το νόμο 2811/2000, εκατοντάδες μαθητές οδηγήθηκαν στα "μαθητοδικεία" όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Η παρέμβαση αυτή της Διευθύνουσας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, όπως επίσης και οι απειλές που εκτοξεύτηκαν από διευθυντές σχολείων σε πολλές περιπτώσεις, στόχο έχουν να τρομοκρατήσουν μαθητές και γονείς που σηκώνουν ανάστημα και αντιπαλεύουν την πολιτική και των προηγούμενων κυβερνήσεων, αλλά και της σημερινής συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που διαχρονικά απαξιώνουν τη δημόσια και δωρεάν παιδεία, μετατρέποντάς την σε εμπόρευμα».

Με βάση τα παραπάνω ζητούνται από την κυβέρνηση μέτρα για να πάψει η ποινικοποίηση των μαθητικών αγώνων.

  • Ανακοινώσεις καταγγελίας της εισαγγελικής παρέμβασης εξέδωσαν ακόμα η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης.

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org