Σάββατο 7 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
KKE
Ερώτηση για τους συμβασιούχους του ΥΠΕΞ

Ερώτηση στη Βουλή προς τους υπουργούς Εξωτερικών και Εσωτερικών-Δημόσιας Διοίκησης & Αποκέντρωσης για τους συμβασιούχους υπαλλήλους της Εξωτερικής Υπηρεσίας του υπουργείου Εξωτερικών κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Ορέστης Κολοζώφ και Λιάνα Κανέλλη.

Στο κείμενο της Ερώτησης τονίζεται:

«Παρά τις αλλεπάλληλες υποσχέσεις των αρμοδίων υπουργών, εξακολουθεί να υφίσταται η κατάφωρη αδικία σε βάρος των 150 περίπου υπαλλήλων της Εξωτερικής Υπηρεσίας του υπουργείου Εξωτερικών. Οι υπάλληλοι αυτοί, που απασχολούνται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και με προϋπηρεσία 7 έως 12 χρόνων, εξαιρέθηκαν αναιτιολόγητα από τις ρυθμίσεις που προβλέπονταν στο Ν. 2598/98, με τον οποίο μονιμοποιήθηκαν μόνο οι συμβασιούχοι υπάλληλοι αορίστου χρόνου της Κεντρικής Υπηρεσίας.

Οι συμβασιούχοι της Εξωτερικής Υπηρεσίας, οι οποίοι υπηρετούν με επάρκεια και αποτελεσματικότητα, βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς βλέπουν ότι θα μείνουν στάσιμοι εφ' όρου ζωής, αντιμετωπίζουν αυτοί και οι οικογένειές τους σοβαρά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα, ενώ κάποιοι απ' αυτούς κινδυνεύουν να απελαθούν, όπως όσοι υπηρετούν στην Αυστραλία, η νομοθεσία της οποίας δεν επιτρέπει παραμονή υπαλλήλων ξένων Αρχών για περισσότερο από 8 χρόνια.

Κι όμως, οι συμβασιούχοι υπάλληλοι της Εξωτερικής Υπηρεσίας διαθέτουν αξιόλογη εμπειρία και όλα τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, πράγμα που δημιουργεί τη δυνατότητα - αν μονιμοποιηθούν όσοι κριθούν κατάλληλοι από Υπηρεσιακό Συμβούλιο - να στελεχωθεί η Κεντρική Υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών όπου υπάρχουν σημαντικά κενά.

Ερωτώνται οι υπουργοί, ποια μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση και πότε ώστε να τερματιστεί αυτή η απαράδεκτη κατάσταση σε βάρος των συμβασιούχων υπαλλήλων της Εξωτερικής Υπηρεσίας του υπουργείου Εξωτερικών;».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ