Σάββατο 7 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Αυτοί ας ανησυχούν... καλό είναι

Κάποιους έχει ανησυχήσει το αντιιμπεριαλιστικό κίνημα. Δεν μπορούν να χωνέψουν ή μάλλον άρχισαν και συνειδητοποιούν ότι η στάση του ελληνικού λαού στη διάρκεια των βομβαρδισμών κατά της Γιουγκοσλαβίας δεν ήταν ένα απλό περαστικό ξέσπασμα, αλλά, αντίθετα, έχει βάθος στη λαϊκή συνείδηση και προοπτική. Αρχίζουν και διαπιστώνουν, έντρομοι, ότι θα συναντάνε συνεχώς μπροστά τους χιλιάδες λαού και νεολαίας, που δεν είναι διατεθειμένοι να νομιμοποιήσουν τα εγκλήματα της νέας ιμπεριαλιστικής τάξης πραγμάτων και είναι αποφασισμένοι να αντισταθούν έως την ανατροπή της. Θα τους συναντήσουν, βέβαια, και αυτό το Σαββατοκύριακο, στο 10ο αντιιμπεριαλιστικό διήμερο της ΚΝΕ στο Στόμιο της Λάρισας, όπως και στη Θεσσαλονίκη στις διήμερες αντιιμπεριαλιστικές εκδηλώσεις, με αφορμή της άφιξη της ΝΑΤΟικής αρμάδας στο λιμάνι της πόλης.

Είναι αυτοί που όχι μόνο χαλάνε τη βιτρίνα, την οποία θέλουν να δείξουν οι υπηρέτες των ιμπεριαλιστών στους εκτός συνόρων συμμάχους τους, αλλά θέτουν και πρακτικά εμπόδια στην ελεύθερη δράση των ιμπεριαλιστικών στρατευμάτων επί του ελληνικού εδάφους. Δεν τους αφήνουν σε χλωρό κλαρί! Αυτό, λοιπόν, δεν μπορούν να το χωνέψουν και παίρνουν τα μέτρα τους. Σε πολλές περιπτώσεις με τόσο άκομψο τρόπο, που εκτίθενται και γελοιοποιούνται οι ίδιοι. Εχουν κινητοποιηθεί τόσο αρθρογράφοι, οι οποίοι εκφράζουν την παραπάνω ανησυχία και ζητούν τη λήψη μέτρων για να μην... «εκτίθεται η χώρα διεθνώς», όσο και οι αστυνομικές δυνάμεις που προσπαθούν να παραγάγουν... έργο, συλλέγοντας στοιχεία και καταγράφοντας τις κινήσεις των κομμουνιστών.

Τις τελευταίες μέρες έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο αυτού του είδους τα κρούσματα. Σε πολλές περιπτώσεις οι επικεφαλής των αστυνομικών αρχών των νομών απευθύνονται τηλεφωνικά στα γραφεία των Νομαρχιακών Επιτροπών του ΚΚΕ, για να ζητήσουν στοιχεία για τη δράση του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος. Μια «επιδημία» μαζικής «άγνοιας» και «βλακείας» - με τις λέξεις αυτές προσπάθησαν κάποιοι να δικαιολογήσουν τη στάση αστυνομικών οργάνων στη Λάρισα - έχει ξεσπάσει σε πολλές αστυνομικές διευθύνσεις, αποδεικνύοντας έτσι ότι τα κρούσματα δεν είναι καθόλου τυχαία. Στην επιχείρηση αυτή προφανώς θα παίρνουν μέρος, παίζοντας επιτελικό ρόλο, και ξένες δυνάμεις που ενδιαφέρονται άμεσα για την καταγραφή και την παρακολούθηση των κινήσεων του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος.

Η πρόσφατη «ψήφιση» του «τρομονόμου» από ένα μειοψηφικό τμήμα της Βουλής, δεν είναι άσχετη με αυτού του είδους τις εξελίξεις. Το πραγματικό πρόβλημα των Αμερικανών και όσων από τους ντόπιους ανησυχούν - συμμερίζονται τις αγωνίες τους είναι οι λαϊκές δυνάμεις και όχι η «τρομοκρατία», αυτή είναι το πρόσχημα. Με τον αντιτρομοκρατικό νόμο άνοιξε η πόρτα από την οποία θα επιχειρήσουν να περάσουν και το άλλο νομοσχέδιο, αυτό που βρίσκεται στα συρτάρια του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και αφορά στον περιορισμό των διαδηλώσεων.

Με όλα αυτά βέβαια δεν μπορούν παρά να αποκαλύπτουν τι είναι αυτό που τους φοβίζει. Και τους φοβίζει πράγματι η έμπρακτη αμφισβήτηση από το λαό της «νέας τάξης», των επιλογών των ιμπεριαλιστών. Τους τρομάζει, ιδίως τους εδώ εκπροσώπους της «νέας τάξης» ότι ο ελληνικός λαός μπορεί να τους βάλει εμπόδια και να τους... «εκθέσει» στο εκτός συνόρων σινάφι τους. Τους φοβίζει, λοιπόν, ο οργανωμένος και συντονισμένος αγώνας των εργαζομένων και της νεολαίας. Και έτσι δείχνουν πόσο επισφαλείς και αδύναμοι είναι. Στον αντίποδα αυτής της ανησυχίας βρίσκεται η συνειδητοποίηση από τις λαϊκές δυνάμεις του ρόλου τους, του ρόλου της λαϊκής συσπείρωσης και πάλης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος δεν είναι ένα τυχαίο γεγονός(2014-09-21 00:00:00.0)
Στα όρια η αντιπαράθεση(2012-11-23 00:00:00.0)
Μια ξεχωριστή έκδοση για τους αναγνώστες του «Ριζοσπάστη»(2009-08-23 00:00:00.0)
Τιμή και δόξα στον κομμουνιστή πρωτοκαπετάνιο του ΕΛΑΣ(2008-06-24 00:00:00.0)
Ωρολογιακή βόμβα που σπέρνει καρκίνο(2007-10-16 00:00:00.0)
Προκλητική περιοδεία του Αμερικανού πρέσβη(2005-07-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ