Σάββατο 7 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συγκροτήθηκε η «Αντιπολεμική Κίνηση Αθήνας»

Με πρωτοβουλία και συμμετοχή της Παναθηναϊκής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΠΕΔΥΕ) και δεκάδων συλλογικών φορέων, συνδικαλιστικών, επιστημονικών, πνευματικών, οικολογικών οργανώσεων και κοινωνικών παραγόντων, συγκροτήθηκε σε ευρύτατη βάση η «Αντιπολεμική Κίνηση της Αθήνας», στα πλαίσια των πανελλαδικών δραστηριοτήτων και κινητοποιήσεων.

Σκοπός της Κίνησης είναι ο συντονισμός των αντιπολεμικών δραστηριοτήτων του αθηναϊκού λαού και η κλιμάκωση των αγώνων του, εναντίον των δολοφονικών σχεδίων των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ, της «νέας τάξης» στα Βαλκάνια, στον Περσικό Κόλπο, στη Μέση Ανατολή, στην Κολομβία και όπου αλλού εκδηλώνεται η ΝΑΤΟική βαρβαρότητα.

Η «Αντιπολεμική Κίνηση Αθήνας» καλεί στην ευρύτερη συσπείρωση και κινητοποίηση των λαϊκών δυνάμεων, καθώς οι πρόσφατες υπονομευτικές και αποσταθεροποιητικές ενέργειες στα Βαλκάνια, που συνεχίζονται και επεκτείνονται μετά την πυραυλική καταστροφή της Γιουγκοσλαβίας, δημιουργούν σοβαρούς κινδύνους και στη χώρα μας, με τη συνευθύνη της κυβέρνησης των «διευκολύνσεων». «Καμιά μέρα χωρίς αντίσταση στη ΝΑΤΟική βία και στην κλιμάκωση της επιθετικότητας των πλανητικών επικυριάρχων», όπως τονίστηκε κατά τη διάρκεια των συζητήσεων που κατέληξαν στη συγκρότηση της Κίνησης, η οποία παραμένει ανοιχτή σε κάθε χώρο, σε κάθε κοινωνικό φορέα, στον κάθε ενεργό πολίτη.

Εγκρίθηκε, επίσης, συντονιστικό όργανο για τη διεκπεραίωση των καθημερινών δραστηριοτήτων. Σ' αυτό μετέχουν οι: Κ. Κορτζίδης, Αθανασία Τζιώκα, Β. Παπαϊωάννου, Θ. Χιτζόγλου, Α. Αδαμίδης, Ν. Κατσαρός, Θέμης Στοφορόπουλος, Ν. Μπογιόπουλος, Β. Γκλεζάκης, Γ. Θεοδώρου.

Στη συγκέντρωση, όπου αποφασίστηκε η συγκρότηση της «Αντιπολεμικής Κίνησης Αθήνας», εγκρίθηκε και ψήφισμα με το οποίο «καταδικάζεται με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο η παράδοση από τη νέα γιουγκοσλαβική κυβέρνηση του πρώην Προέδρου της Γιουγκοσλαβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς στο ΝΑΤΟικό δικαστήριο της Χάγης. Πρόκειται για μια επαίσχυντη πράξη που έχει στόχο την τιμωρία και την ταπείνωση του σερβικού λαού αλλά και όλων όσοι αντιστάθηκαν στο βρώμικο πόλεμο του ΝΑΤΟ, πριν από δύο χρόνια - ανάμεσά τους και του ελληνικού λαού. Θέλουν οι εγκληματίες να δικάσουν και να τρομοκρατήσουν τα θύματά τους. Είναι, επίσης, μια πράξη κατάφωρης καταπάτησης κάθε έννοιας νομιμότητας, αφού, όπως είναι γνωστό, το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γιουγκοσλαβίας είχε αποφασίσει την αναστολή της έκδοσής του...».

Με το ψήφισμα καλούνται οι φίλοι της ειρήνης, οι εργαζόμενοι, η νεολαία «να καταδικάσουν με τον πιο αποφασιστικό τρόπο την αποτρόπαιη αυτή πράξη, να στιγματίσουν ιδιαίτερα τη συμβολή της ελληνικής κυβέρνησης σε αυτήν, η οποία συμμετείχε στο ΝΑΤΟικό έγκλημα και πρωτοστάτησε στην ανατροπή της προηγούμενης γιουγκοσλαβικής κυβέρνησης, ενώ σήμερα παριστάνει υποκριτικά τον Πόντιο Πιλάτο, καθώς επίσης και τη στάση όλων όσοι σιωπούν προκλητικά. Καλούμε επίσης τον ελληνικό λαό, γενικότερα, να βγάλει για άλλη μια φορά τα συμπεράσματά του για τον άδικο χαρακτήρα του συστήματος της "νέας τάξης" που οικοδομείται και το βρώμικο ρόλο των δυνάμεων που την υπηρετούν και να στρατευτεί πιο αποφασιστικά στον αγώνα για την ανατροπή της».

Ευρύτατη συμμετοχή

Στην ιδρυτική συγκέντρωση για τη συγκρότηση της «Αντιπολεμικής Κίνησης Αθήνας» μετέχουν, έως τώρα, οι ακόλουθοι φορείς και κοινωνικοί παράγοντες, ενώ κάθε μέρα ακολουθούν και νέες συμμετοχές:

1. ΠΕΑΕΑ, 2. Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας, 3. Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ Αθήνας, 4. Κομμουνιστική Ανανέωση, 5. ΔΗΚΚΙ, 6. Συντονιστικό Αθήνας για τους ελεύθερους χώρους, 7. Επιτροπή Αγώνα Πεδίου Αρεως, 8. Πρωτοβουλία Διάσωσης του Σχοινιά-Μαραθώνα, 9. Συμπαράταξη για την Αθήνα, 10. Νεανική Δράση για την Ειρήνη. 11. ΟΓΕ, 12. Ομοσπονδία Ιματισμού-Δέρματος- Κλωστοϋφαντουργών, 13. Ομοσπονδία Λογιστών, 14. ΠΑΜΕ, 15. Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων ΑΕ & Γραφείων, 16. ΕΕΔΔΑ, 17. ΕΕΛΠ - Λογιστών, 18. ΚΑΠΑ-Κέντρο Αγωνιστικής και Πολιτιστικής Αλληλεγγύης, 19. Συνδικάτο Μετάλλου Αθήνας, 20. ΕΣΥΝ, 21. Κίνημα Γονιών, 22. Νομικοί για την Ειρήνη. Οι Αντιπολεμικές Κινήσεις Δάφνης, Γλυφάδας, Ν. Ιωνίας, Κηφισιάς, Ανατολικής Αθήνας-Γέρακα, πάνω από 30 Επιτροπές Ειρήνης της Αθήνας. Προσωπικότητες που μετέχουν: Ν. Κατσαρός, πρόεδρος Διαβαλκανικής Ενωσης Χημικών και καθηγητής Χημείας «Δημόκριτου», Στοφορόπουλος Θέμος, πρώην πρέσβης, Παναγιωτόπουλος Γιώργος, καθηγητής Ιατρικής, Ρηγάτος Γεράσιμος. διευθ. ιατρός «Αγ. Σάββα», Φιλιπποπολίτης Αντώνης, σύμβουλος επιχειρήσεων, Λεονταρίτης Γιώργος, δημοσιογράφος, Τσαπόγας Γιώργος, δημοσιογράφος, Ρεμπής Αγγελος, Παπαδημητρακοπούλου Μαριάννα, δικηγόρος. Οι δήμαρχοι Καισαριανής, Βύρωνα κ.ά.

Για πληροφορίες: ΠΕΕΔΥΕ, τηλ. (Αθανασία Τζιώκα) 3827.303.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ