Σάββατο 31 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΚΕ
Μήνυμα αλληλεγγύης προς το Βραζιλιάνικο ΚΚ

Μήνυμα αλληλεγγύης απέστειλε το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ στην ΚΕ του Βραζιλιάνικου ΚΚ. Σε αυτό σημειώνει: «Το ΚΚΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στο Βραζιλιάνικο Κομμουνιστικό Κόμμα και τον σ. Μάουρο Ιάσι, μέλος της ΚΕ και καθηγητή στο Ομοσπονδιακό Πανεπιστήμιο του Ρίο, ενάντια στον οποίο έχει εξαπολυθεί ένα πραγματικό κυνήγι μαγισσών από αντιδραστικούς κύκλους της χώρας, με αφορμή αναφορά του σε ποίημα του Μπρεχτ κατά τη διάρκεια ομιλίας που έκανε ως εκπρόσωπος του κόμματος σε συνδικαλιστικό συνέδριο, τον Ιούνη του 2015.

Καταδικάζουμε την αντικομμουνιστική υστερία, την οποία καλλιεργούν ορισμένα ΜΜΕ και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τις απειλές ενάντια στον σ/φο και την οικογένειά του, που εξαπολύονται μέσω του ίντερνετ, καθώς και τις διάφορες παρεμβάσεις που ζητούν τη δίωξή του.

Σημειώνουμε ότι η όξυνση του αντικομμουνισμού, ιδιαίτερα σε μια περίοδο που εκδηλώνονται κρισιακά σημάδια στην οικονομία της Βραζιλίας, προϊδεάζει για νέα κλιμάκωση της επίθεσης του κεφαλαίου στα δικαιώματα της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Δεν μπορεί, όμως, ούτε να σταματήσει την ανάπτυξη της ταξικής πάλης, ούτε να βάλει εμπόδια στην πολιτική παρέμβαση και δράση των κομμουνιστών».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ