Παρασκευή 30 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ
Καταγγέλλουν την πρόκληση της Χρυσής Αυγής

Την «προσπάθεια της Χρυσής Αυγής να προσεταιριστεί την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου για τους γνωστούς φασιστικούς της στόχους» καταγγέλλει η Ενωση Γονέων Κορυδαλλού.

Οι γονείς καταγγέλλουν πως κατά τη διάρκεια των σχολικών εορτών για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου διασκορπίστηκαν από τη Χρυσή Αυγή, στα σχολεία του Κορυδαλλού που βρίσκονται στην περιοχή «88 στρέμματα», φυλλάδια με συνθήματα. Ενα από αυτά έλεγε χαρακτηριστικά ότι «τα "όχι" θέλουν Μεταξάδες»...

Οι γονείς τονίζουν σχετικά πως «το ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου το είπε ο ελληνικός λαός στα βουνά του Γράμμου και του Βίτσι, το βροντοφώναξε με την Εθνική του Αντίσταση σε πόλεις και χωριά σε όλη τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής, σε αντίθεση με τους ταγματασφαλίτες και τους κουκουλοφόρους συνεργάτες των κατακτητών, που οι σημερινοί τους απόγονοι εκφράζονται μέσα από αυτό το ναζιστικό μόρφωμα.

Το ΟΧΙ στο φασισμό είναι διαχρονική αξία και πρέπει να την υπηρετήσουμε με αποφασιστικότητα για να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα, όπως του Παύλου Φύσσα στη σύγχρονη Ιστορία μας.

Οι λαοί πρέπει να διδάσκονται από την Ιστορία τους και εμείς ως λαός έχουμε πολλά παραδείγματα, τόσα όσα να μην αφήσουμε να αναδεικνύονται τα φαντάσματα του παρελθόντος».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ