Πέμπτη 22 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
Μέρα δράσης για τη στέγαση στα ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά

Σημαντικές οι δεσμεύσεις που απέσπασε ο Σύλλογος Οικότροφων Φοιτητών της ΦΕΑ

Μέρα δράσης για το πρόβλημα στέγασης στα ΤΕΙ διοργανώνουν σήμερα, Πέμπτη, οι Σπουδαστικοί Σύλλογοι Σχολής Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών, Νοσηλευτικής και όλες οι Επιτροπές Αγώνα στο ΤΕΙ Αθήνας και ΤΕΙ Πειραιά. Οι δράσεις αυτές είναι ενταγμένες στο πανελλαδικό διήμερο αγωνιστικών πρωτοβουλιών των συλλόγων και των δυνάμεων που συσπειρώνονται στο Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), το οποίο διήμερο κορυφώνεται σήμερα, με τη μαζική συμμετοχή φοιτητών και σπουδαστών στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ.

Να υπενθυμίσουμε ότι στα ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά δεν υπάρχουν καθόλου εστίες για τα 2 Ιδρύματα, ενώ τα δωμάτια που διατίθενται από φοιτητικές εστίες των πανεπιστημίων της Αθήνας είναι ελάχιστα. Απαιτείται δημιουργία νέας εστίας για τους σπουδαστές των ΤΕΙ, αφού πολλοί αναγκάζονται να παρατήσουν τις σπουδές τους γιατί δεν έχουν να πληρώνουν το ενοίκιο. Ηδη έχει ξεκινήσει η συλλογή υπογραφών από τους σπουδαστές και διοργανώνονται διάφορες δράσεις προκειμένου να λυθεί το ζήτημα της στέγασης.

Απέσπασαν δεσμεύσεις

Σημαντικές δεσμεύσεις απέσπασε με τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των προηγούμενων ημερών ο Σύλλογος Οικότροφων Φοιτητών της Φοιτητικής Εστίας Αθήνας (ΦΕΑ), έξω από το Ιδρυμα Νεότητας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ). Ο Σύλλογος διεκδικεί να εξασφαλιστεί δωρεάν σίτιση για όλους τους οικότροφους στις Εστίες (μέχρι στιγμής είχαν αποκλειστεί από αυτό το δικαίωμα περίπου 160 άτομα, φοιτητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθήνας και του Παντείου Πανεπιστημίου), λύση στο πρόβλημα του νερού (το δίκτυο ύδρευσης της Φοιτητικής Εστίας, λόγω σκουριάς και μικροβίων, δεν είναι κατάλληλο ούτε για καθαριότητα), καινούργια στρώματα και έπιπλα για τους νεοεισερχόμενους στην εστία, ενίσχυση του εξοπλισμού της εστίας (πλυντήρια, στεγνωτήρια, εγκαταστάσεις internet) και εξασφάλιση ανθρώπινων συνθηκών διαβίωσης των οικότροφων, με συντήρηση και επισκευή του κτιρίου.

Μετά την κατάληψη του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, απέσπασαν προφορική βεβαίωση από την πρόεδρο του Ιδρύματος, Αγγελική Δημητρακοπούλου, για τρία νέα πλυντήρια για τους ορόφους που δεν έχουν, 30 νέα στρώματα, μπουκάλες εμφιαλωμένου νερού για τους επόμενους μήνες και άμεση λύση στο ζήτημα της σίτισης. Την περασμένη Δευτέρα, ο Σύλλογος της ΦΕΑ πήρε και γραπτές βεβαιώσεις από τη διευθύνουσα σύμβουλο, Αννα Μαυρουδή, για τα παραπάνω, ότι θα διευθετηθούν μέχρι την Παρασκευή 23 Οκτώβρη, ενώ το ζήτημα της σίτισης εκκρεμεί, καθώς χρειάζεται συντονισμός με τα δύο πανεπιστημιακά ιδρύματα που αφορά.

Στην κατεύθυνση μαζικοποίησης του αγώνα των εστιακών φοιτητών, οι Σύλλογοι των Φοιτητικών Εστιών της Αττικής προχώρησαν το Σάββατο στη συγκρότηση Συντονιστικής Επιτροπής, προκειμένου να έχουν το επόμενο διάστημα και κοινή δράση.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ