Παρασκευή 16 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΠΑΤΡΑ
Ανταπόκριση από τις μετεκλογικές συσκέψεις

Από την προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Πάτρα
Από την προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Πάτρα
Πολλές ενδιαφέρουσες συσκέψεις οργάνωσαν μετεκλογικά οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ στην Πάτρα, συνεχίζοντας τη συζήτηση με οπαδούς, φίλους του Κόμματος που δώσανε την εκλογική μάχη. Η συζήτηση αυτή πραγματοποιήθηκε στο φόντο των μετεκλογικών πολιτικών εξελίξεων, της προσπάθειας για ανάπτυξη αγώνων, αντιστάσεων απέναντι στη νέα αντιλαϊκή επίθεση.

Αυτό που απασχόλησε, κυρίως, τις συσκέψεις είναι το πώς ο κόσμος που για πρώτη φορά ψήφισε το Κόμμα μας σε αυτές τις εκλογές ή που το ψηφίζει στις τελευταίες εκλογές, θα ενταχθεί στο κίνημα, στην εργατική - λαϊκή πάλη.

Οι μορφές που μπορούμε να αξιοποιήσουμε για να προσεγγίσουμε νέο κόσμο απασχόλησαν ιδιαίτερα. Μπήκαν ιδέες για το πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, τα διάφορα μέτωπα πάλης, για να κεντρίσουμε το ενδιαφέρον, να μπορέσουμε να κουβεντιάσουμε τις θέσεις μας μαζικά.

Ιδιαίτερα στις συσκέψεις ανά κλάδο, προβλημάτισε το ζήτημα της αποτελεσματικότητας των αγώνων, της δράσης στο κίνημα, για τη βελτίωση του συσχετισμού δυνάμεων, προβληματισμός που βεβαίως δενόταν με την πείρα από την καθημερινή διαπάλη στους χώρους δουλειάς, στους χώρους κατάρτισης και μαθητείας.

Με πολύ περισσότερο κόσμο απ' ό,τι παλιότερα συζητήσαμε για την πρόταση διεξόδου που έχει το ΚΚΕ. Αποδείχτηκε και στην πράξη ότι δεν ισχύει η άποψη ότι «ο κόσμος δεν καταλαβαίνει», αλλά ότι για να πειστεί να πάρει την υπόθεση στα χέρια του, πρέπει να παλέψει, να σταματήσει να περιμένει σωτήρες.

Ιδιαίτερα κόσμος μεγαλύτερης ηλικίας, που έχει περισσότερη πείρα από το κίνημα, φάνηκε ότι κατανοεί καλύτερα τις δυσκολίες και τις απαιτήσεις που υπάρχουν για τη βελτίωση των συσχετισμών και το πώς αυτή μπορεί να εκφραστεί στην εκλογική διαδικασία. Με αυτό το κριτήριο, μετέφεραν την άποψη ότι στις σημερινές συνθήκες δεν πρέπει να υποτιμηθεί η συσπείρωση που έχει καταφέρει το Κόμμα.

Συσκέψεις διοργάνωσαν και οι κομματικές ομάδες που δραστηριοποιούνται σε διάφορους χώρους, με πιο ενδιαφέρουσα αυτή του Δήμου, η οποία είχε μαζικότητα, εκφράστηκε συσπείρωση από κόσμο που ήταν σε άλλους πολιτικούς χώρους και συστρατεύεται πλέον με το ΚΚΕ. Πολύτιμη ήταν η πείρα που ήρθε από αυτό τον κόσμο, ο οποίος αναφέρθηκε και στα κριτήρια με τα οποία παλιότερα ψήφιζε αστικά κόμματα. Σημειώθηκε ότι παρά τις επιμέρους διαφωνίες που μπορεί να έχουν ακόμα με το ΚΚΕ, η στήριξή του στις εκλογές ήταν απαραίτητος όρος για να μπορέσει να υπάρξει αντίσταση σε αυτή τη λαίλαπα μέτρων που ζούμε.

Σε όλες τις συσκέψεις, μεταφέρθηκε το πείσμα με το οποίο όλοι «πέφτουν» ήδη στη μάχη για τα καθημερινά προβλήματα, το πείσμα να μπολιαστεί με την πολιτική του ΚΚΕ, με τις θέσεις και τις προτάσεις του, όλος αυτός ο κόσμος που το ψήφισε, καθώς και όλοι αυτοί που την τελευταία στιγμή έκαναν άλλη επιλογή.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μαθητικό Διήμερο με κατασκήνωση και εκδηλώσεις στο Λαύριο(2017-03-29 00:00:00.0)
Ενισχύουμε τη συζήτηση για την πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ(2015-11-06 00:00:00.0)
Χρήσιμο εργαλείο για να φτάσει πιο μακριά το κάλεσμα του ΚΚΕ(2015-01-17 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2004-04-01 00:00:00.0)
Κουρνιαχτός αποπροσανατολισμού(2002-10-24 00:00:00.0)
Ενεργοποίηση των λαϊκών μαζών στην υπόθεση του μετώπου(2000-05-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ