Παρασκευή 16 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΤΑΜΙ
Θα κάναμε καλύτερο μνημόνιο...

Την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση Τσίπρα δε θα μακροημερεύσει έκανε ο Στ. Θεοδωράκης, μιλώντας στο «Star» Κεντρικής Ελλάδας. «Δεν εννοώ αυτή η Βουλή», εξήγησε ο επικεφαλής του Ποταμιού, «εννοώ αυτή η κυβέρνηση». «Δηλαδή, μόλις φανεί ότι δεν μπορεί να φέρει εις πέρας τα στοιχειώδη πράγματα, θα συρθούμε σε καινούργιους ανασχηματισμούς, σε καινούργιες κυβερνήσεις, με την ελπίδα να πάρει χρόνο ο Αλέξης Τσίπρας, μέχρι ν' αποδειχθεί ότι η επόμενη κυβέρνησή του δεν μπορεί», είπε χαρακτηριστικά.

Επιχειρώντας, δε, ν' αναδείξει τη χρησιμότητα του κόμματός του στα ντόπια μονοπώλια, ότι θα μπορούσε να τους εξασφαλίσει καλύτερες συνθήκες χρηματοδότησης της οικονομίας τους, ισχυρίστηκε: «Εμείς θα κάναμε μια καλύτερη συμφωνία, γιατί έχουμε και καλύτερους ανθρώπους και έχουμε την αίσθηση του χρόνου, που στην πολιτική είναι πολύ σημαντική. Θα κάναμε, λοιπόν, μια συμφωνία πριν κλείσουν οι τράπεζες, πριν γίνουν τα capital controls».

Τέλος, επιμένοντας στο δικό του αφήγημα σύμπηξης ενός τρίτου πόλου στο αστικό πολιτικό σκηνικό, είπε ότι «το Ποτάμι, από την πρώτη στιγμή που βγήκε, είπε ότι αυτή η χώρα δεν αλλάζει με 10% και με 20% και με 30% και ότι χρειάζονται μεγάλες κοινωνικές συμμαχίες. (...) Θα πρέπει να κάνουμε ένα διάλογο με προοδευτικές δυνάμεις που είναι στην Κεντροδεξιά και με προοδευτικές δυνάμεις που είναι στην Κεντροαριστερά και με όλους αυτούς να βρούμε κοινά βήματα προς την κοινωνία. Δεν είμαστε υπέρ της συμμαχίας των μηχανισμών, δηλαδή να πάμε εμείς να κολλήσουμε σ' ένα άλλο κόμμα, ή να κολλήσει ένα άλλο κόμμα σ' εμάς» πρόσθεσε, κλείνοντας προσώρας την πόρτα σε μια συμφωνία για κοινή πορεία με το ΠΑΣΟΚ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ