Πέμπτη 15 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΥΓΕΙΑ
Σήμερα η δίκη των συνδικαλιστών στη Σάμο

Σε τετράωρη στάση εργασίας (11 π.μ. - 3 μ.μ.) και κινητοποίηση στις 10.30 π.μ. έξω από τα δικαστήρια του νησιού προχωρά σήμερα, Πέμπτη, το Εργατικό Κέντρο Σάμου, ενόψει της δίκης των συνδικαλιστών που κινητοποιήθηκαν ενάντια στην αιμοδοσία «μόνο για Ελληνες» που είχε οργανώσει το 2013 η ναζιστική Χρυσή Αυγή.

Η Ουρανία Μητσάκη-Αποστόλου, πρώην πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, ο Σταμάτης Φιλιππής, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου και πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Σάμου της ΑΔΕΔΥ και ο Νικόλαος Μπαρμπατζάς, πρώην αντιπρόεδρος των ειδικευομένων γιατρών του ΓΝ Σάμου, διώκονται για τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση σωματείων και φορέων ενάντια στην αιμοδοσία της Χρυσής Αυγής στις 27/04/2013. Δεκάδες σωματεία και φορείς από όλη την Ελλάδα έχουν εκφράσει την αλληλεγγύη τους στους διωκόμενους συνδικαλιστές. Ανάμεσα σε άλλους, η ΑΔΕΔΥ, η ΓΣΕΕ και η ΠΟΕΔΗΝ.

Επίσης, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας διευκρινίζει πως το σύστημα αιμοδοσίας στη χώρα μας διέπεται από σαφείς αρχές, που μεταξύ άλλων ορίζουν πως «η διάθεση του αίματος γίνεται αποκλειστικά από τις ενταγμένες Υπηρεσίες Αιμοδοσίας, σύμφωνα με τις ανάγκες για μετάγγιση των ασθενών, χωρίς καμία απολύτως διάκριση σχετικά με το χρώμα, τη φυλή, τη θρησκεία και την εθνική προέλευση».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ